Amman

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Amman
عمّان ʿAmmān
—  Kota  —
Nickname(s): The City of seven hills, Philadelphia (Ancient Greek), Ammon, Rabbah(Ammonite)
[[file:Cithakan:Location map Jordan|300px|Amman is located in Cithakan:Location map Jordan]]<div style="position: absolute; z-index: 2; top: Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi%; left: Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi%; height: 0; width: 0; margin: 0; padding: 0;">
[[File:Cithakan:Location map Jordan|6x6px|Amman|link=|alt=]]
<div style="font-size: 90%; line-height: 110%; z-index:90; position: relative; top: -1.5em; width: 6em; Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi">Amman
Lokasi Amman di Yordania.
Coordinates: 31°56′59″N 35°55′58″E / 31.94972°N 35.93278°E / 31.94972; 35.93278
Negara Flag of Yordania Yordania
Governorate Capital Governorate
Ditemukan 7000 B.C.
Munisipalitas 1909
Pamaréntahan
 • Mayor Omar Maani
Wewengkon
 • Total 1.680 km2 (650 sq mi)
 • Land 700 km2 (300 sq mi)
Èlevasi 777m-1.400 m (2.564 ft)
Populasi (2005)[1]
 • Total 1.919.000
Website http://www.ammancity.gov.jo
1. Population refers to Greater Amman
Amman BW 0.JPG
Pusat kutha Amman

Amman (basa Arab: عمان ʿAmmān) iku ibu kutha Yordania. Kutha iki duwé pedunung watara 1,6 yuta jiwa (2000).

Kutha iki wis disebut nalika abad kaping 12 sadurungé Masehi. Wektu iku kutha iki disebut Rabbath Ammon lan dienggoni déning suku Ammon. Nuli kutha iki ditelukaké déning wong Yunani lan diwènèhi jeneng Philadelphia.

Sawisé ditetukaké déning bangsa Arab sing nyebaraké agama Islam, kutha iki disebut Amman. Éram, jeneng iki mèmper karo jenengé sing biyèn. Kutha Amman modhèrn didegaké nalika taun 1878.

Tanggal 9 November 2005, serangan nglalu marang telung hotèl ing Amman niwasaké 57 wong lan nyidrani 120 liyané watara jam 20:50 (UTC+2).

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ "Jordan Department of Statistics". Dos.gov.jo. http://www.dos.gov.jo/. Retrieved 2010-07-04.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Amman&oldid=822973"