Garuda Indonésia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Boeing 747-400 Garuda Indonésia ing bandar udara Frankfurt ing taun 2000.
Garuda Indonesia
300px
IATA ICAO Kode panggil
GA GIA Indonesia
Didegaké 26 Januari 1949 (sebagai Garuda Indonesian Airways)
Hub
Hub sekunder
Kutha fokus Padang, Palembang,

Yogyakarta, Semarang, Manado

Program frequent flyer Garuda Frequent Flyer
Lounge penumpang Garuda Executive Lounge
Aliansi SkyTeam (tahun 2012)
Ukuran armada 87 (+40 pesanan)(Januari 2011)
Kutha tujuan 51
Kantor pusat Jakarta, Indonesia
Wong wigati Emirsyah Satar (CEO)
Situs web www.garuda-indonesia.com

Garuda Indonésia inggih menika maskapai pamaburan nasional Indonésia.[1] Garuda sejatosipun inggih menika satunggalipun pèksi ingkang dipunmitosaken ing cariyos pawayangan.[1] Wiwit Juni 2007 Garuda Indonésia boten kepareng mabur ing rute Eropa amargi alesan keslametan.[1] Amargi boten kepareng mabur ing wewengkon Eropa, Garuda Indonésia ing Juli 2009 mratelakaken badhé ngluncuraken rencana ekspansi gangsal taun ingkang agresif ingkang namanipun Quantum Leap.[2] Rencana menika ugi kalebet nggantos sedaya tampilan maskapai, seragam, lan logo.[2] Ing wekdal gangsal taun, Garuda Indonésia badhé nambahi armada montor mabur saking 62 dados 116 cacahipun.[2] Quantum Leap ugi nggadhahi rencana ngatahaken panumpang per taun dados 27,6 juta.[2]

Ananging, kalih taun salajengipun inggih menika ing taun 2009, Garuda Indonésia sampun mabur malih ing wewengkon Eropa.[3] Ing taun 2008, Garuda Indonésia pikantuk sertifikasi IATA Operational Safety Audit (IOSA) saking IATA, ingkang werdinipun inggih menika Garuda Indonésia sampun nggadhahi standar keslametan pamaburan internasional.[3] Garuda Indonésia mlebet ing dhaftar maskapai bintang sekawan saking Skytrax, ingkang tegesipun Garuda Indonésia nggadhahi kinerja lan layanan ingkang saé.[3] Ing taun 2012 Garuda badhé ndhérék aliansi panerbangan SkyTeam. [4]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Garuda Indonésia ing Wikimedia Commons.
  1. ^ a b c (en)List of airlines banned within the EU dipunundhuh tanggal 25 Agustus 2011)
  2. ^ a b c d (en)Quantum Leap Planned Post EU Ban Garuda dipunundhuh tanggal 25 Agustus 2011)
  3. ^ a b c (en)GARUDA INDONESIA : official 4-Star Ranking of Product and Service Quality 2010 dipunundhuh tanggal 25 Agustus 2011)
  4. ^ (en)[1] dipunundhuh tanggal 25 Agustus 2011)

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Pranala Njawi[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Garuda_Indonésia&oldid=880600"