Boeing 787

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Boeing 787 Dreamliner
Boeing 787 first flight.jpg
Boeing 787 Dreamliner
 Tipe Wide-body jet airliner
 Produsen Boeing Commercial Airplanes
 Pisanan mabur 15 Desember 2009
 Status Jroning pangembangan, prodhuksi awal
 Cacah digawé 2
 Rega satuan 787-3: US$150.0–155.5 million[1][2]
787-8: US$161.0–171.5 million[1]
787-9: US$194.0–205.5 million[1]


Boeing 787, utawa Dreamliner, iku montor mabur penumpang ukuran-sedheng sing isih jroning pangembangan déning Boeing Commercial Airplanes lan direncanakaké bakal miwiti pelayanan taun 2008. Montor mabur iki bakal nggawa watara 200 - 350 penumpang gumantung konfigurasi papan lungguhané, lan bakal luwih irit bahan bakar tinimbang modhèl-modhèl sadurungé. Lan uga bakal dadi montor mabur penumpang pisanan sing migunakaké material komposit ing akèh-akèhé konstruksiné.

Sadurungé 28 Januari 2005 787 ditepungi kanthi jeneng 7E7. Tanggal 26 April 2005 tampilan njaba pungkasan rancangan 787 dibekukaké.

Pesawat iki migunakaké lampu mawa basis LED kanggo madhangi bagéyan interioré. Lampu mawa basis LED iki uga dipigunakaké ing pesawat Airbus A350 series. Lampu jenis iki diprakirakaké bakal akèh dipigunakaké jroning desain pesawat mangsa ngarep.

Rancangan sing gegandhéngan:

Urutan rancangan:

Pesawat sing mèmper:

Réferènsi[sunting | sunting sumber]

All Nippon Airways Boeing 787-8

Pirsani uga[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Boeing_787&oldid=861243"