Boeing 737

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados


Boeing-Logo.svg
Boeing 737
Air Berlin B737-700 Dreamliner D-ABBN.jpg
Boeing 737
 Tipe Airliner
 Produsen Boeing Commercial Airplanes
 Pisanan mabur 9 April 1967
 Status Active
 Pemakai Southwest Airlines
Ryanair
Continental Airlines
Alaska Airlines
 Diproduksi 1968 – saiki
 Cacah digawé 6,687 as of Februari 2011[1]
 Rega satuan 737-100: US$32 million[2]

737 NG: US$51.5-87 million (2008)[3]

 Varian Boeing T-43
Boeing 737 Classic
Boeing 737 Next Generation
Boeing 737-800 , Air Berlin.

Boeing 737 ya iku montor mabur komersial kanggo pamaburan cedhak lan prasaja.[4] Montor mabur iki pisanan diproduksi nalika taun 1967, Boeng 737 iku prodhuk saka pabrik montor mabur Boeing kang paling payu ana ing pasaran yaiku 6000 iji.[4] Boeing uga olèh rejeki kang akèh saka montor mabur jinis iki amarga montor mabur iki dadi montor mabur paling laris ing donya.[4] Nalika era 60-an, pesawat penumpang kang duwé kapasitas cilik lan let cedhak didominasi déning BAC 1-11 lan Douglas DC-9.[4] Boeing nalika jaman semana bisa dianggep kalah saka pesaing-pesaingé ana ing babagan gawé pesawat let cedhak.[4] Nalika taun 1964, Boeing miwiti program kanggo nggawé 737 nanging kanggo nyepetaké Boeing nganggo rancangan Boeing 707 lan Boeing 727 kanggo nggawé boeing 737.[4] Perkara iki ndadèkaké 737 luwih prasaja amarga ambane fuselage 737 kang didesain iki amot kanggo patang kursi, luwih akèh siji saka BAC 1-11 lan Douglas DC-9.[4] Tipe737-100 dadi desain pisanan Boeing lan amarga wanguné kang cekak lan lemu, Boeing uga dikenal dadi 'Baby Boeing'.[4] Sèri -100 lan -200 bisa dibédaké saka seri-seri liyané kanthi cara ndeleng panggon mesiné kang ana ing bagéyan swiwi.[4]


Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ "Model Pesanan dan data Pengiriman." Boeing 737, Mei 2011. Dipantau: 2 Juli, 2011.
  2. ^ Bowers 1989, p. 495.
  3. ^ Boeing Commercial Airplanes prices, Boeing. Retrieved: May 29, 2008.
  4. ^ a b c d e f g h i (en)www.flightglobal.com.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Boeing_737&oldid=853724"