Quebec

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Québec
Flag of Quebec.svg Coat of arms of Québec.svg
(Gendera Quebec) (Lambang Quebec)
Motto: Je me souviens
Québec, Canada.svg
Ibu kota
Kutha paling gedhe
Quebec City
Montreal
Wilayah

 - Total
 - % fresh water
Nomer loro paling gedhe ing Kanada
(1st lgst prov.)]]
1 542 056 km²
11,5%
Warga


 - Total (2002)


 - Karapetan
Urutan kedua di Kanada


7 455 208


5,43/km²
Masuk Kanada


 - Tanggal


 - Orde

Prov. of Canada
joined Confed.

1867


1
Bageyan Wektu UTC -5
Informasi Pos


Postal abbreviation
Postal code prefix

 
QC
G, H, J
ISO 3166-2 CA-QC

Parlemen Kanada


 Cacahe kursi
 Kursi senat

 

75

24
Perdana Mentri Philippe Couillard
Letnan Gubernur Pierre Duchesne
Government of Quebec

Quebec (basa Inggris diwaca [kwəˈbɛk] utawa [kəˈbɛk]), ing basa Perancis Québec (diwaca [kebɛk]) iku propinsi kang paling gedhe ing Kanada miturut geografis, lan paling gedhe miturut populasi sawise Ontario. Cacahe warga ing propinsi iki 7.568.640 (Statistik Kanada, Januari 2005). Cacahe iku 24%-ne warga Kanada. Kanthi basa, budaya lan lembaga kang ana ing njerone, iku kaya dene negara ing njero Kanada. Basa kang resmi lan anane mung siji kang digunakake iku basa Perancis, mbentuk dhaerah francophone Amerika Lor. Quebec iku propinsi ing Kanada kang nganggep basa Inggris iku ora dadi basa resmi (ing tataran propinsi), lan dadi propinsi ing Kanada kang ndadekake basa Perancis dadi basa resmi. Liyane iku New Brunswick, miturut Constitution Act 1982.[1]

Ibu kotane Propinsi Quebec yaiku Quebec, kang dadi kutha kang paling gedhe yaiku Montreal. Wargane diarani Quebecer (diwaca "Quebeker") ing basa Prancis un(e) Québécois(e), (diwaca "Quebekwa") kang isa uga digunakake ing basa Inggris.[2]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Quebec&oldid=882675"