British Columbia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
British Columbia, Kanada
Provinsi flag of British Columbia [[Image:|130px|Lambang dari British Columbia]]
(Gendera saka British Columbia) (Lambang saka British Columbia)
Motto: Splendor Sine Occasu
Peta Kanada dengan British Columbia sing diarsir
Provinsi lan teritori Kanada liyane
Ibukutha Victoria
Kutha paling gedhe Vancouver
Letnan Gubernur Steven Point
Kepala Wilayah Gordon Campbell (Partai Liberal BC)
Jembar Wewengkon 944.735 km² (ke-5)
 - Dharatan 925.186 km²
 - Segara 19.549 km² (2,1%)
Populasi (2004)
 - Populasi 4.168.123 (ke-3)
 - Kapadhetan 4.34 /km² (ke-7)
Gabung jroning Konfederasi
- Tanggal 20 Juli 1871
- Urutan ke-7
Zona Wektu UTC-8 & -7
Representasi ing Parlemen
- Kursi di DPR 36
- Kursi di Senat 6
Cekakan-cekakan
- Pos BC
- ISO 3166-2 CA-BC
Prefiks Kode Pos V
Situs web www.gov.bc.ca

British Columbia, utawa dickekak B.C., iku provinsi paling kulon Kanada. Propinsi iki minangka provinsi ka-enem sing gabung marang Konfederasi ing taun 1871. Kaitung nganti taun 2004, populasi pedunungé 4.168.123 jiwa.

Geografi[sunting | sunting sumber]

Ibukutha provinsi iki yakuwi Victoria, dumunung ing sisih kidul-wétan Pulo Vancouver. Kutha paling padhet pedunungé yakuwi Vancouver, sing dunungé ana ing sisih sudut kidul-kulon daratan Kanada (dudu ing Pulo Vancouver). Kutha-kutha gedhé provinsi antara liya Surrey, Burnaby, Coquitlam, Richmond, Delta, lan New Westminter sing klebu Distrik Regional Vancouver Raya (Greater Vancouver Regional District), Abbottsford lan Langley di Fraser Valley, Nanaimo ing Pulo Vancouver, lan Kelowna bebarengan karo Kamloops ing "Pedalaman" (utawa "Interior"). Kutha paling cedhak karo titik tengah provinsi yakuwi Prince George; ananging, kutha cilik Vanderhoof, 100 km luwih kakulon, luwih cedhak sacara geografi. 10 Kabupatèn paling gedhé miturut Populasi

Kabupatèn 2001 1996
Vancouver 545.671 514.008
Surrey 347.825 304.477
Burnaby 193.954 179.209
Richmond 164.345 148.867
Abbotsford 115.463 104.403
Coquitlam 112.890 101.820
Saanich 103.654 101.388
Delta 96.950 95.411
Kelowna 96.288 89.422
Langley 86.896 80.179

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=British_Columbia&oldid=821520"