Alberta

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Alberta, Kanada
Provinsi flag of Alberta [[Image:|130px|Lambang Alberta]]
(Gendéra Alberta) (Lambang Alberta)
Motto: Fortis et Liber (Kuat dan Bebas)
Peta Kanada kanthi Alberta sing diarsir
Provinsi lan tèritori Kanada liyané
Ibu Kutha Edmonton
Kutha paling gedhé Calgary
Letnan Gubernur Norman Kwong
Kepala Wilayah Ralph Klein (Konservatif)
Jembar Wilayah 661,848 km² (ke-6)
 - Daratan 642,317 km²
 - Lautan 19,531 km² (2.95%)
Populasi (2004)
 - Populasi 3,183,312 (ke-4)
 - Kapadhetan 4.63 /km² (ke-6)
Bergabung dalam Konfederasi
- Tanggal 1 September 1905 (pisah dari Teritori Northwest)
- Urutan ke-9 (provinsi)
Zona Waktu UTC-7
Representasi ing Parlemen
- Kursi ing DPR 28
- Kursi di Senat 6
Cekakan-cekakan
- Pos AB
- ISO 3166-2 CA-AB
Prefiks Kodhe Pos T
Situs wèb www.gov.ab.ca

Alberta iku salah siji provinsi ing Kanada. Ing taun 2005, provinsi Alberta mahargya 100 taun gabung menyang Konfederasi Kanada. Minangka bagéan sakai prayaan, Ratu Elizabeth II lan Pangèran Philip ngrawuhi provinsi iki wiwit 23 Mei nganti 25 Mei.

Rujukan[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Alberta&oldid=831690"