New Jersey

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
State of New Jersey
Gendéra New Jersey Lambang New Jersey
Flag of New Jersey Lambang
julukan: Garden State[1]
Motto: Liberty and prosperity
[[Image:|center|Péta Amérika Sarékat, kanthi New Jersey ditandhani]]
Basa resmi Basa Inggris
Ibukutha Trenton
Kutha paling gedhé Newark
Wewengkon  Peringkat 47th
 - Total 8,729 mil² (22,608 km²)
 - Amba 70 mil (110 km)
 - Dawa 150 mil (240 km)
 - % tlatah banyu 14.9
 - Lintang 38° 56′ N to 41° 21′ N
 - Bujur 73° 54′ W to 75° 34′ W
Pedunung  Peringkat 11th
 - Total (2000) 8,414,350 (8,724,560 as of 2006)
 - Kapadhetan 1,134/sq mi 
438 jiwa/km² (1st)
 - Median income  $64,470 (2nd)
Élevasi  
 - Titik paling dhuwur High Point[2]
1,803 ft  (550 m)
 - Rata-rata 246 ft  (75.2 m)
 - Titik paling cendhèk Atlantic Ocean[2]
0 ft  (0 m)
Mlebu Uni  18 Desember, 1787 (3rd)
Gubernur Jon Corzine
Senator Frank Lautenberg (D)
Bob Menendez (D)
Utusan Konggrès List
Zona wektu Eastern: UTC-5/-4
Cekakan NJ N.J. US-NJ
Situs resmi www.nj.gov

New Jersey (uniné /nuːˈdʒɝzi/) (kadhangkala disebut Jersey), kuwi negara bagéyan Amérika Sarékat sing dunungé ana ing sisih lor-wétan. Negara bagéyan iki wewatesan ing sisih lor karo New York, ing sisih wétan karo Samudra Atlantik, ing sisih kidul-kulon karo Delaware, lan ing sisih kulon karo Pennsylvania. Sebagéyan tlatah New Jersey dadi tlatah metropolitan New York and Philadelphia.

Dipanggoni déning pedunung asli Amérikan luwih saka 2,800 taun, pedunung Eropah pisanan diadegaké déning wong Swedia lan Walanda ing wiwitan taun 1600an.[3] Wong Inggris sabanjuré nguwasani tlatah kasebut, kang banjur dipasrahaké marang Sir George Carteret lan John Berkeley, Baron Berkeley pisanan saka of Stratton, minangka panguwasa New Jersey. Jeneng negara bagéyan iki asal saka pulo paling gedhé ing Selat Inggris, yakuwi pulo Jersey. New Jersey kuwi minangka panggonan wigato sajroning perang revolusionèr Amérika; sawetara pertempuran wigati kadadéyan ing tlatah iki.

Referensi[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Pamaréntah negara bagéyan
Pamaréntah Federal
Liya


Temokna informasi luwih akèh ing New Jersey kanthi nggolèki ing proyèk kagandhèng Wikipedia
Wiktionary-logo-en.png Dictionary definitions saka Wiktionary
Wikibooks-logo.svg Textbooks saka Wikibooks
Wikiquote-logo.svg Quotations saka Wikiquote
Wikisource-logo.svg Source texts saka Wikisource
Commons-logo.svg Images and media saka Commons
Wikinews-logo.svg News stories saka Wikinews
Wikiversity-logo-en.svg Learning resources saka Wikiversity



Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=New_Jersey&oldid=882865"