ICAO

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

International Civil Aviation Organization utawa ICAO yakuwi sawijining lembaga Perserikatan Bangsa-Bangsa. Lembaga iki ngembangaké teknik lan prinsip-prinsip navigasi udhara internasional sarta mbantu perkembangan perencanaan lan pengembangan angkutan udhara internasional supaya miturut rencana lan aman.

Dewan ICAO ngadopsi standar lan ngrekomendasèkaké praktèk bab penerbangan, pencegahan gangguan campur tangan kang ilegal, lan mènèhi kamudahan prosedur lintas negara kanggo penerbangan sipil internasional. Assad Kotaite wis dadi Presidhèn Dewan ICAO wiwit taun 1976.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Perserikatan Bangsa-Bangsa Gendéra PBB

Sistem PBB
Sidang Umum | Dewan Keamanan | Dewan Ekonomi dan Sosial
Dewan Perwalian | Sekretariat | Mahkamah Internasional

Resolusi PBB
Resolusi Sidang Umum | Resolusi Dewan Keamanan

Program lan Agensi
FAO · ICAO · ILO · IPCC · ITU · UNCTAD · UNDCP · UNDP · UNEP · UNESCO · UNFIP · UNFPA · UNHCR · UNHRC · UN-HABITAT · UNICEF · UNRWA · UPU · WFP · WHO · WMO

Gendéra | Negara anggota | Negara pengamat | Sekretaris Jenderal | Markas Besar | Piagam | Tandha Penghargaan


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=ICAO&oldid=819937"