Abu Dhabi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Abu Dhabi
أبو ظبي Abū ẓabī
—  Kutha  —
Kutha Abu Dhabi
Abu Dhabi's skyline from Marina Mall

Flag
Abu Dhabi is located in Uni Emirat Arab
Abu Dhabi
Lokasi Abu Dhabi ing UEA
Coordinates: 24°28′N 54°22′E / 24.467°N 54.367°E / 24.467; 54.367
Emirate Abu Dhabi
Pamaréntahan
 • Sheikh Khalifa bin Zayed Al Nahyan
Wewengkon
 • Total 67.340 km2 (26,000 sq mi)
Populasi (2008)
 • Total 945.268
 • Kapadhetan 293,94/km2 (76,130/sq mi)
Gambar satelit Abu Dhabi (Maret 2003)
Abu Dhabi

Abu Dhabi (basa Arab: أبوظبي ʼAbū Ẓaby) iku emirat paling gedhé sakaipitung emirat sing mbentuk Uni Emirat Arab. Abu Dhabi uga minangka kutha kanthi jeneng sing padha karo emirat iki sing dadi ibu kutha saka negara kasebut. Watara 1 yuta jiwa manggon ing kutha iki ing taun 2000, lan watara 80% arupa èkspatriat. Abu Dhabi dumunung ing 24°28' Lor, 54°22' Wétan (24.4667, 54.3667). [1]

Sing Minulya Sheikh Khalifa bin Zayed Al Nahayan minangka turunan emir lan panguwasa Abu Dhabi, lan uga presidhèn Uni Emirat Arab wektu iki.

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Abu_Dhabi&oldid=869554"