Hamburg

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Freie und Hansestadt Hamburg
Gendera
Gendera Hamburg
Motto:
LIBERTATEM QUAM PEPERERE MAIORES
DIGNE STUDEAT SERVARE POSTERITAS

Kabébasan kang dipikantuk wong-wong tuwa,
muga-muga tetep diugemi déning génerasi ngarep.

(Tulisan ing sadhuwuré gerbang mlebu balaikutha)
Data-data dhasar
Wilayah: 755,16 km²
Pedunung: 1.734.000 (Januari 2005)
Kapadhetan: 2.300 jiwa/km²
Kodhe pos: 20001-20999
21001-21149
22001-22559
Kodhe wilayah: 040
Koordinat géografi: 53.55° N 10° E
Dhuwur: 3 m sandhuwuré norma standar Jerman
Pelat kendaraan bermotor: HH
Gemeindeschlüssel: 02 0 00 000
Administrasi 7 'kecamatan' kanthi
104 'kelurahan'
ISO 3166-2: DE-HH
Situs resmi: www.hamburg.de
Pulitik
Walikutha: Ole von Beust (CDU)
Partai pulitik
kang mréntah:
CDU
Pambagéyan kursi ing
DPRD
(121 kursi):
CDU 63
SPD 41
GRÜNE/GAL 17
(Amtliches Endergebnis)
Pemilu pungkasan: 29 Februari 2004
Pemilu sabanjuré: 2008
Wakil ing Parlemèn
Kursi ing Parlemèn Jerman: 3
Hamburg ing Jerman
Hamburg in Deutschland
'Kecamatan' ing Hamburg
1895

Sawijining pelabuhan paling sibuk ing Jerman, Hamburg yaiku kutha kanthi pendunung paling padhet nomer loro ing kana sawisé Berlin. Hamburg ngadeg taun 825. Kanthi wiyar 755 km2 ing kali Elbe, kutha iki nduwèni sifat budaya wiyar, didhukung réputasi artisé kayata Felix Mendelssohn lan Johannes Brahms sarta sutradara lan pemain Gustaf Grudgens saka Deutsche Schauspielhaus. Sawijining indhustri panerbitan sing kuwat wis ngrembaka ing kéné wiwit abad kaping 17. Karakter fisik kutha iki dikuwati sistem kanal sing ngliwati. Hamburg uga nduwé telaga, taman, lan muséum sing apik kalebu Kunsthalle (1868), Muséum Seni lan Karajinan (1877), Muséum Etnologi lan Prasajarah (1878).

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Hamburg&oldid=828087"