Kuala Lumpur

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Federal Territory of Kuala Lumpur
Wilayah Pasekuthon Kuala Lumpur
吉隆坡联邦直辖区
கோலாலம்பூர்
Gendéra Kuala Lumpur
Peta lokasi KL
Moto Maju dan makmur
Koordinat 3°8′00″N, 101°42′00″E
Negara Malaysia
Negara Bagian Wilayah Persekutuan
Madeg 1857
 - Status Kutha 1974
Walikutha Datuk Abdul Hakim Borhan
Jembar wewengkon 243.65 km2
Pedunung 1.8 juta (2004)
 - Kepadatan 7.338/km2
Zona MST(UTC+8)
Situs resmi http://www.kualalumpur.gov.my

Kuala Lumpur yakuwi ibukutha negara Malaysia kang uga minangka salah siji saka telu Wilayah pasekuthon ing Malaysia. Jeneng resminé yaiku Wilayah Pasekuthon Kuala Lumpur nanging jeneng kang asring dipigunaaké jroning wicara sadina-dina yakuwi KL(waca Kéi Èl). Dunungé ana ing tlatah Malaysia Kulon lan kabèh wilayahé dikubengi déning tlatah Selangor.

Sajarah[sunting | sunting sumber]

Demografi[sunting | sunting sumber]

Miturut data taun 2000, jumlah penduduk daerah metropolitan Kuala Lumpur kurang luwih 1,5 yuta jiwa kanthi jembar wilayah 243,65 km² nanging yèn diétung klebu sekitaré dadi 4 yuta jiwa.

Transportasi[sunting | sunting sumber]

Njaba Kutha[sunting | sunting sumber]

Kuala Lumpur dilayani déning Bandara Internasional Kuala Lumpur utawa KLIA sing dumunung ing Sepang kang uga kahubungaké nganggo KLIA Ekspres. Rupa-rupa layanan bus uga ana tumuju menyang sawetara panggonan ing Malaysia lan menyang Singapura.

Jroning Kutha[sunting | sunting sumber]

Kuala Lumpur nduwèni jaringan bis lan kereta ringan sarta monorel. Jaringan kereta ringan utawa LRT : Sri Petaling Line,Ampang Line lan Kelana Jaya Line. Hub kanggo layanan kereta sumadya ing KL Sentral kang dibukak taun 2001.

Kuala Lumpur dilihat dari Menara Kembar Petronas

Wisata[sunting | sunting sumber]

Walikota Kuala Lumpur[sunting | sunting sumber]

Landmark kota Kuala LumpurMenara Kembar Petronas.
  1. Tan Sri Dato' Lokman Yusof (1972)
  2. Tan Sri Yaakob Latiff (1973 - 1983)
  3. Tan Sri Dato' Elyas Omar (1983 - 1992)
  4. Dato' Dr. Mazlan Ahmad (1992 - 1995)
  5. Tan Sri Dato’ Kamaruzzaman Shariff (1995 - 2001)
  6. Datuk Mohmad Shaid Mohd Taufek (2001 - 2004)
  7. Datuk Ruslin Hasan (2004 - sekarang)
Monumen nasional Malaysia
Bangunan Sultan Abdul Samad

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Kuala Lumpur ing Wikivoyage

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kuala_Lumpur&oldid=885609"