Johor

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

1°29′14″N 103°46′52″E / 1.48722°N 103.78111°E / 1.48722; 103.78111

Flag of Malaysia.svg
Negeri-negeri ing Malaysia
جوهر دارالتّعظيم
Johor Darul Ta'zim
Bendera Johor Lambang Johor
Bendera Lambang
Cogan kata: Kepada Allah Berserah
Lagu kabangsan: Lagu Bangsa Johor
Lokasi Johor
Ibu negeri Johor Bahru
Bandar diraja Pasir Pelangi1
Parté sing kuwasa Barisan Nasional
 - Sultan Sultan Ibrahim Ismail
 - Menteri Besar Abdul Ghani Othman
Sajarah  
 - Kesultanan Johor kurun ke-14 
 - Pengaruh British 1914 
 - Zaman Pendudukan Jepang 1942 
 - Kalebu Persekutuan Tanah Melayu 1948 
Jembar
 - Jumlah 19,984 km²
Populasi
 - Anggaran 2010 3,459,378
 - Kapadhetan 173.1/km²
Kodhe tilpun 072
06 (Muar)
Kodhe pos 80xxx to 86xxx
Huruf pertama plat kenderaan J
Laman web: http://www.johor.gov.my
1 Sebuah bandar di dalam Bandaraya Johor Bahru
2 Kecuali Muar
frames

Johor Darul Ta'zim iku sawijining negeri (negara bagéan) ing Malaysia sing dumunung ing sisih kidul Semenanjung Malaysia lan wewatesan karo (pirsani peta):

Kedudukan Johor dari segi keluasan, penduduk dan kepadatan dalam persekutuan Malaysia yang terdiri daripada 14 buah negeri (termasuk Wilayah Persekutuan) adalah seperti berikut:

Ibu kuthané ya iku Johor Bahru sawijining kutha paling gedhé kaloro ing Malaysia sawisé Kuala Lumpur. Darul Ta'zim, jeneng sesebutan saka basa Arab, sing maknané "papan perlindungan bermaruah".

Geografi[sunting | sunting sumber]

Jembar wilayah negeri Johor ya iku 18,992 kilomèter pesagi (km2) lan nduwèni 2.8 yuta pedunung ing taun 2000. Pamérangan pedunung miturut ètnik ya iku:

Johor kapérang dadi 10 dhaérah, ya iku:

Negeri iki uga akèh nduwèni pulo. Pulo sing gedhé antara liya ya iku:

Kutha-kutha utama ing Johor:

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Johor&oldid=830518"