Batu Pahat

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
40px
Batu Pahat
峇株巴辖
باتو ڤاهت
—  District of Malaysia  —
Country Flag of Malaysia Malaysia
State Flag of Johor.svg Johor Darul Ta'zim
Seat Batu Pahat 峇株巴辖 (Bandar Penggaram)
Pamaréntahan
 • District officer Norizan Kulop
Wewengkon
 • Total 187.256 km2 (72,300 sq mi)
Populasi (2009)
 • Total 419,800
 • Kapadhetan 2.2/km2 (5.8/sq mi)


Gambar:350px-BatuPahat.jpg
Pemandangan Batu Pahat saka Katerina Hotel.

Batu Pahat iku jeneng kutha lan dhistrik ing bagéan kulon negara bagéan Johor, Malaysia. Mujur ing sisih kidul-wétan Muar, kidul-kulon Kluang, lor-kulon Pontian lan sisih kidul Segamat. Ing Batu Pahat dumunung monumèn "watu sing diukir" ing Dhataran Batu Pahat. Kutha Batu Pahat biyèn dikenal minangka Bandar Penggaram. Kutha iki nduwèni pedunung 140.000 jiwa déné distrik Batu Pahat nduwèni pedunung luwih saka 300.000 jiwa. Batu Pahat misuwur kanthi panganan asil segara, masakan lokal lan wisata blanja. Papan blanja kabesar ing Batu Pahat antara liya 'The Summit Parade'.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Batu_Pahat&oldid=830744"