Menara Kuala Lumpur

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Menara Kuala Lumpur
Menara Kuala Lumpur dari Lapangan Petronas
Lokasi Kuala Lumpur, Malaysia
Status Selesai dibangun
Dibangun 1991-1995
Panggunaan Telecommunication
Dhuwur
Antena/Pucuk 421 m
Payon 335 m
Detail teknis
Gunggung lantai 6
Area lantai 7700 m²
Gunggung elevator 4
Perusahaan
Arsitèk Kumpulan Senireka Sdn. Bhd.


Menara Kuala Lumpur utawi wonten ing Basa Inggris menika Kuala Lumpur Tower menikas salah satunggaling menara ingkang wonten ing Bandaraya, Kuala Lumpur, Malaysia. Menara Kuala Lumpur dipunsebut ugi kanthi nama Menara Petronas awit gedung menika dados kantor perusahaan minyak Malaysia [1] .Menara menika dipunbikak nalika taun 1995 kanthi inggilipun dumugi 421 meter lan kalebet menara paling inggil nomor 6 ing donya. Menara Kuala Lumpur menika kaginakaken kanggé nglancaraken komunikasi saha kados menara - menara inggil sanèsipun, menara menika kagungan dek pengamatan utawi observation deck lan para rawuh saged mirsani kaéndahan pemandangan Kuala Lumpur.

Konstruksi bangunan[sunting | sunting sumber]

Pambangunan Menara ingkang kawéntar kanthi nama Menara KL menika kawiwitan nalika Oktober 1991 lan kaperang dados tigang tahap. Inggih menika ingkang kapisan tahap wiyaraken mergi Punchak lan ekskavasi dumugi 15 Agustus 1992. tahap ingkang kaping kalih inggih menika mbangun fondasi lan basement kawiwitan saking 6 Juli 1992 lan kapungkasan 15 April 1993.

Wonten ing Mei 1993 tahap kaping tiga dipunwiwiti kanggé mbangun struktur inti yaiku menara lan bangunan kanggé turis. Bangunan kasebut karancang lan dipun-dekorasi kanthi dekorasi ingkang nggambaraken budaya Islam ing Malaysia, salah satunggaling inggih kubah wonten lobi ingkang kadhapuk saking kaca katata kados berlian kanthi wujud Muqarnas déning pengrajin Iran saking Isfahan.

Nalika 13 Desember 1994, Perdana Menteri Malaysia Mahathir Mohamad nglakoni Topping-Up Ceremony kanthi masang anténa lan menara kasebut inggilipun dumugi 421 meter. Lajeng tanggal 1 Oktober 1996, menara menika kanthi resmi kabikak kanggé umum déning Mahathir Mohamad [2].

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ [1], BTempat wisata di Kuala Lumpur (dipun-akses tanggal 29 Oktober 2012).
  2. ^ [2], Bangunan Menara Kuala Lumpur (dipun-akses tanggal 29 Oktober 2012).