Mexico City

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Coat of Mexico City since 1523.

Mexico city utawa (basa Spanyol: Ciudad de México, sing tegesé Kutha Meksiko), kuwi ibukutha sekaligus kutha paling gedhé ing Meksiko. Pedunungé gunggung 19.500.000 jiwa (wilayah metropolitan).

Sajarah[sunting | sunting sumber]

Kaum Aztec manggon ing lembah Meksiko sawisé ndeleng tandha sing mènhi jani yakuwi ananè manuk élang sing méncok ing wit kaktus, mangan ula sing banjur dadi bagéyan wigati saka gendéra Meksiko. Ana watara 100.000 pedunung ing taun 1519, nalika wong Spanyol, sing dipimpin déning Hernando Cortes, teka kanggo naklukaké kuth iki. Cortes ngalahaké raja Aztec Montezuma, ngratakaké kutha Aztec ing taun 1521 lan mbangun sawijining kutha Spanyol ing saknduwuring reruntuhan. Kanggoné Spanyol, Mexico City utawa Ciudad de México dadi pamukiman paling wigati ing bawana Amérika, kanthi yurisdiksi ngalor nganti tumeka apa sing saiki diarani wilayah Amérika Sarékat lan ngidul nganti tekan Panama.

Bibiliografi[sunting | sunting sumber]

Beckner, Chrisanne, dan Soetrisno, Eddy. 2001. Buku Pintar 100 Kota Besar Bersejarah di Dunia, Jakarta: Ladang Pustaka dan Intimedia.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Mexico City ing Wikivoyage

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Mexico_City&oldid=816078"