Toronto

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Toronto wayah wengi

Toronto punika kitha paling ageng ing Kanada lan minangka ibukitha provinsi Ontario. Populasi Toronto watawis 2.518.772 (perkiraan taun 2004); lan ingkang wonten ing Tlatah Toronto Raya (GTA) inggih punika 5.715.386 (2004).

Pedunung Toronto dipun wastani Torontonian. Toronto punika bagean saking tlatah Golden Horseshoe Ontario, wilayah ingkang pedunungipun kathah, watawis pitung yuta. Saprotigan pedunung Kanada manggèn wonten ing tlatah ingkang dunungipun 160 km saking Toronto, lan watawis saproenem pedamelan ing Kanada dumunung wonten ing mriki. Asal usul pedunung Kanada inggih punika tiyang Britania, Irlandia, Italia, lan Tionghoa. Grup ingkang langkung alit inggih punika tiyang Portugis, Yunani, India lan Karibia.

Ugi pirsani[sunting | sunting sumber]

Pranala jawi[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Toronto ing Wikivoyage

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Toronto&oldid=887612"