California

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
State of California
Gendéra California Lambang California
Flag of California Lambang
julukan: The Golden State
Motto: Eureka![1]
Péta Amérika Sarékat, kanthi California ditandhani
Basa resmi English
Ibukutha Sacramento
Kutha paling gedhé Los Angeles
Metro paling gedhé Greater Los Angeles
Wewengkon  Peringkat 3rd
 - Total 163,696 mil² (423,970 km²)
 - Amba 250 mil (400 km)
 - Dawa 770 mil (1,240 km)
 - % tlatah banyu 4.7
 - Lintang 32° 32′ N to 42° N
 - Bujur 114° 8′ W to 124° 26′ W
Pedunung  Peringkat 1st
 - Total (2000) 36,553,215 (2007 est.)
 - Kapadhetan 233.8/sq mi 
90.27 jiwa/km² (12th)
 - Median income  US$49,894 (13th)
Élevasi  
 - Titik paling dhuwur Mount Whitney
14,505 ft  (4,421 m)
 - Rata-rata 2,900 ft  (884 m)
 - Titik paling cendhèk Death Valley
-282 ft  (-86 m)
Mlebu Uni  September 9, 1850 (31st)
Gubernur Jerry Brown (D)
Senator Dianne Feinstein (D)
Barbara Boxer (D)
Utusan Konggrès List
Zona wektu Pacific: UTC-8/-7
Cekakan CA Calif. US-CA
Situs resmi ca.gov

California (IPA: /ˌkælɪˈfɔrnjə/) kuwi sawijining negara bagéyan Amérika Sarékat sing dunungé ana ing pesisir kulon, yakuwi ing gisiking Samudra Pasifik. Negara bagéyan iki wewatesan karo Oregon ing sisih lor, Nevada ing sisih wétan, Arizona ing sisih kidul-wétan, lan ing sisih kidul karo negara bagéyan Baja California ing Meksiko. California kuwi negara bagéyan sing paling padhet ing Amérika Sarékat. Kutha sing paling gedhé antara liya Los Angeles, San Diego, San Jose, lan San Francisco. Negara bagéyan iki misuwur bab iklimé sing werna-werna lan geografi lan pedunungé sing multi budaya.

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Referensi[sunting | sunting sumber]

Wacan[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Temokna informasi luwih akèh ing California kanthi nggolèki ing proyèk kagandhèng Wikipedia
Wiktionary-logo-en.png Dictionary definitions saka Wiktionary
Wikibooks-logo.svg Textbooks saka Wikibooks
Wikiquote-logo.svg Quotations saka Wikiquote
Wikisource-logo.svg Source texts saka Wikisource
Commons-logo.svg Images and media saka Commons
Wikinews-logo.svg News stories saka Wikinews
Wikiversity-logo-en.svg Learning resources saka Wikiversity
State Government
U.S. Government
Tourism & recreation

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata California ing Wikivoyage

Other


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=California&oldid=866983"