North Dakota

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
State of North Dakota
Flag of North Dakota State seal of North Dakota
Flag of North Dakota Seal
Julukan: Peace Garden State,
Roughrider State, Flickertail State
Motto: Liberty and union, now and forever, one and inseparable;
Strength from the soil
Map of the United States with North Dakota highlighted
Basa resmi Basa Inggris
Ibukutha Bismarck
Kutha paling gedhé Fargo
Area  Ranking ka-19 ing AS
 - Total 70,762 sq mi
(183,272 km²)
 - Jembar 210 miles (340 km)
 - Dawa 340 miles (545 km)
 - % banyu 2.4
 - Garis lintang 45°55′N nganti 49°00′N
 - Garis bujur 96°33′W nganti 104°03′W
Populasi  Rangking ka-48 ing AS
 - Total 642,200
 - Kapadhetan 9.30/sq mi 
3.592/km² (ka-47 in the US)
Elevasi  
 - Titik paling dhuwur White Butte[1]
3,506 ft  (1,069 m)
 - Mean 1,903 ft  (580 m)
 - Titik paling cendhèk Red River of the North[1]
750 ft  (229 m)
Mlebu Union  2 November, 1889 (ka-39)
Gubernur John Hoeven (R)
Lètnan Gubernur {{{Lieutenant Governor}}}
Senator Kent Conrad (D)
Byron Dorgan (D)
Delegasi Konggrès List
Zona wektu  
 - most of state Central: UTC-6/-5
 - southwest Mountain: UTC-7/-6
Cekakan ND US-ND
Situs web www.nd.gov

North Dakota iku sawijining negara bagéyan ing Amérika Sarékat. Pedunungé ing taun 2000 watara 642,200 jiwa. Ibukutha negara bagéyan iki yakuwi kutha Bismarck.

Referensi[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=North_Dakota&oldid=821420"