Ohio

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
State of Ohio
Flag of Ohio State seal of Ohio
Flag of Ohio Seal
Julukan: The Buckeye State,
"Birthplace of Aviation"
Motto: With God, all things are possible
Map of the United States with Ohio highlighted
Basa resmi Ora ana
Ibukutha Columbus
Kutha paling gedhé Columbus
metro area paling gedhé Cleveland
Area  Ranking ka-34 ing AS
 - Total 44,825 sq mi
(116,096 km²)
 - Jembar 220 miles (355 km)
 - Dawa 220 miles (355 km)
 - % banyu 8.7
 - Garis lintang 38°27'N nganti 41°58'N
 - Garis bujur 80°32'W nganti 84°49'W
Populasi  Rangking ka-7 ing AS
 - Total 11,353,140
 - Kapadhetan 277.26/sq mi 
107.05/km² (ka-9 in the US)
Elevasi  
 - Titik paling dhuwur Campbell Hill[1]
1,550 ft  (472 m)
 - Mean 853 ft  (260 m)
 - Titik paling cendhèk Kali Ohio[1]
455 ft  (139 m)
Mlebu Union  1 Maret, 1803, (ka-17,
diumumaké sacara mundur wiwit
7 Agustus, 1953)
Gubernur Ted Strickland (D)
Lètnan Gubernur {{{Lieutenant Governor}}}
Senator George V. Voinovich (R)
Sherrod Brown (D)
Delegasi Konggrès List
Zona wektu Eastern: UTC-5/-4
Cekakan OH US-OH
Situs web www.ohio.gov

Ohio iku siji saka 50 negara bagéyan ing Amérika Sarékat. Ibukuthané yakuwi Columbus. Kutha iki uga dadi kutha sing paling gedhé ing Ohio.

Kutha gedhé liyané antara liya: Cleveland, Cincinnati, Dayton, Akron, Toledo, lan Youngstown.


Referensi[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ohio&oldid=821456"