Oregon

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
State of Oregon
Flag of Oregon State seal of Oregon
Flag of Oregon (front) Seal
Julukan: Beaver State
Motto: Alis volat propriis
Map of the United States with Oregon highlighted
Basa resmi Ora ana
Ibukutha Salem
Kutha paling gedhé Portland
Area  Ranking ka-9 ing AS
 - Total 98,466 sq mi
(255,026 km²)
 - Jembar 260 miles (420 km)
 - Dawa 360 miles (580 km)
 - % banyu 2.4
 - Garis lintang 42°N nganti 46°15'N
 - Garis bujur 116°45'W nganti 124°30'W
Populasi  Rangking ka-28 ing AS
 - Total 3,421,399
 - Kapadhetan 35.6/sq mi 
13.76/km² (ka-39 in the US)
Elevasi  
 - Titik paling dhuwur Mount Hood[1]
11,239 ft  (3,425 m)
 - Mean 3,297 ft  (1,005 m)
 - Titik paling cendhèk Samudra Pasifik[1]
0 ft  (0 m)
Mlebu Union  14 Februari, 1859 (ka-33)
Gubernur Ted Kulongoski (D)
Lètnan Gubernur {{{Lieutenant Governor}}}
Senator Ron Wyden (D)
Gordon Smith (R)
Delegasi Konggrès List
Zona wektu  
 - most of state Pacific: UTC-8/-7
 - Malheur County Mountain: UTC-7/-6
Cekakan OR Ore. US-OR
Situs web www.oregon.gov

Oregon iku sawijining negara bagéyan ing Amérika Sarékat. Kutha Salem minangka ibukuthané, lan kutha Portland iku kutha sing paling akèh pedunungé. Oregon dadi negara bagéyan ka-33 ing taun 1859.

Geografi[sunting | sunting sumber]

Negara bagéyan iki wewatesan karo Washington ing sisih lor, lan California lan Nevada ing sisih kidul. Negara bagéyan Idaho dumunung ana ing sisih wétan lan Samudra Pasifik ing sisih kulon.

Kali Columbia mili sadawaning tapel wates karo Washington. Kali Snake mili sadawaning tapel wates karo negara bagéyan Idaho. Gunung ing Oregon sing paling dhuwur yakuwi Mount Hood (11,237 feet, utawa 3,426 meter), minangka bagéyan saka pagunungan Cascade Range.

Referensi[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Oregon&oldid=861740"