Mississippi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
State of Mississippi
Flag of Mississippi State seal of Mississippi
Flag of Mississippi Seal
Julukan: The Magnolia State, The Hospitality State
Motto: Virtute et armis
Map of the United States with Mississippi highlighted
Basa resmi Basa Inggris
Ibukutha Jackson
Kutha paling gedhé Jackson
Area  Ranking ka-32 ing AS
 - Total 48,434 sq mi
(125,443 km²)
 - Jembar 170 miles (275 km)
 - Dawa 340 miles (545 km)
 - % banyu 3
 - Garis lintang 30°13'N to 35°N
 - Garis bujur 88°7'W to 91°41'W
Populasi  Rangking 31st ing AS
 - Total 2,844,658
 - Kapadhetan 60.66/sq mi 
23.42/km² (32nd in the US)
 - Median income  $33,659 (ka-49)
Elevasi  
 - Titik paling dhuwur Woodall Mountain[1]
806 ft  (246 m)
 - Mean 300 ft  (91 m)
 - Titik paling cendhèk Gulf of Mexico[1]
0 ft  (0 m)
Mlebu Union  10 Desember, 1817 (ka-20)
Gubernur Haley Barbour (R)
Lètnan Gubernur {{{Lieutenant Governor}}}
Senator Thad Cochran (R)
Trent Lott (R)
Delegasi Konggrès List
Zona wektu Central: UTC-6/-5
Cekakan MS US-MS
Situs web www.mississippi.gov

Mississippi iku sawijining negara bagéyan ing Amérika Sarékat. Ibukutha lan kutha paling gedhé yakuwi Jackson. Kembang lan wit (resmi) negara bagéyan iki yakuwi magnolia. Kutha gedhé liyané antara liya Biloxi, Greenville, Gulfport, Hattiesburg, Meridian, Pascagoula, Southaven, Tupelo, and Vicksburg.

Referensi[sunting | sunting sumber]


Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Kali Mississippi

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Mississippi&oldid=821425"