Missouri

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
State of Missouri
Flag of Missouri [[Image:|100px|State seal of Missouri]]
Flag of Missouri Seal
Julukan: The Show Me State
Motto: Salus populi suprema lex esto
Map of the United States with Missouri highlighted
Basa resmi None
Ibukutha Jefferson City
Kutha paling gedhé Kansas City
metro area paling gedhé St. Louis
Area  Ranking ka-21 ing AS
 - Total 69,709 sq mi
(180,693 km²)
 - Jembar 240 miles (385 km)
 - Dawa 300 miles (480 km)
 - % banyu 1.16
 - Garis lintang 36°N to 40°35'N
 - Garis bujur 89°6'W to 95°42'W
Populasi  Rangking ka-17 ing AS
 - Total 5,595,211
 - Kapadhetan 80.27/sq mi 
31/km² (27th in the US)
Elevasi  
 - Titik paling dhuwur Taum Sauk Mountain[1]
1,772 ft  (540 m)
 - Mean 800 ft  (240 m)
 - Titik paling cendhèk Saint Francis River[1]
230 ft  (70 m)
Mlebu Union  August 10, 1821 (ka-24)
Gubernur Matt Blunt (R)
Lètnan Gubernur {{{Lieutenant Governor}}}
Senator Kit Bond (R)
Claire McCaskill (D)
Delegasi Konggrès List
Zona wektu Central : UTC-6/-5
Cekakan MO US-MO
Situs web www.mo.gov

Missouri iku sawijining negara bagéyan ing Amérika Sarékat. Ibukuthané yakuwi Jefferson City. Kutha-kutha gedhé liyané antara liya Kansas City and Saint Louis.

Missouri wewatesan ing sisih lor karo negara baéyan Iowa; ing sisih wétan, ing sabranging Kali Mississippi, karo negara bagéyan Illinois, Kentucky, lan Tennessee; ing sisih kidul karo negara bagéyan Arkansas; lan ing sisih kulon karo negara Bagéyan Oklahoma, Kansas, lan Nebraska (Kansas lan Nebraska ana ing sebrang Kali Missouri).

Referensi[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Missouri&oldid=821445"