Florida

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
State of Florida
Flag of Florida State seal of Florida
Flag of Florida Seal
Julukan: The Sunshine State
Motto: In God We Trust
Map of the United States with Florida highlighted
Basa resmi Inggris
Démonim Floridian
Ibukutha Tallahassee
Kutha paling gedhé Jacksonville
metro area paling gedhé Miami
Area  Ranking 22nd ing AS
 - Total 65,795[1] sq mi
(170,304[1] km²)
 - Jembar 361 miles (582 km)
 - Dawa 447 miles (721 km)
 - % banyu 17.9
 - Garis lintang 24°27′ N to 31° N
 - Garis bujur 80°02′ W to 87°38′ W
Populasi  Rangking 4th ing AS
 - Total 15,982,378 (18.25 yuta taun 2007)
 - Kapadhetan 309/sq mi 
117.3/km² (8th in the US)
 - Median income  $41,171 (36th)
Elevasi  
 - Titik paling dhuwur Britton Hill[2]
345 ft  (105 m)
 - Mean 98 ft  (30 m)
 - Titik paling cendhèk Atlantic Ocean[2]
0 ft  (0 m)
Mlebu Union  March 3, 1845 (27th)
Gubernur Charlie Crist (R)
Lètnan Gubernur Jeff Kottkamp (R)
Senator Bill Nelson (D)
Mel Martinez (R)
Delegasi Konggrès List
Zona wektu  
 - peninsula Eastern: UTC-5/DST-4
 - panhandle Central: UTC-6/DST-5
Cekakan FL Fla. US-FL
Situs web www.myflorida.com

Florida (IPA: /ˈflɒrɪdə/) kuwi negara bagéyan ing Amérika Sarékat dumunung ing sisih kidul-wétan. Tlatah negara bagéyan iki racaké awujud jasirah utawa semenanjung gedhé kanthi Teluk Meksiko ing sisih kulon lan Samudra Atlantik ing sisih wétan. Florida nduwéni iklim subtropis; lan ing tlatah sisih kidul iklim tropis.[3] Florida dijenengaké déning Juan Ponce de León, sing ndharat ing jasirah iki tanggal 2 April, 1513, sajroning Pascua Florida (Spanyol tumrap Paskah kebak kembang utawa Flowery Easter, ngarujuk marang mangsa Paskah). Florida kuwi negara bagéyan nomer papat paling padhet pedunungé ing Amérika Sarékat.[4][5]

Kembaran[sunting | sunting sumber]

Referensi[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Temokna informasi luwih akèh ing Florida kanthi nggolèki ing proyèk kagandhèng Wikipedia
Wiktionary-logo-en.png Dictionary definitions saka Wiktionary
Wikibooks-logo.svg Textbooks saka Wikibooks
Wikiquote-logo.svg Quotations saka Wikiquote
Wikisource-logo.svg Source texts saka Wikisource
Commons-logo.svg Images and media saka Commons
Wikinews-logo.svg News stories saka Wikinews
Wikiversity-logo-en.svg Learning resources saka Wikiversity

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Florida ing Wikivoyage


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Florida&oldid=827272"