Maryland

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
State of Maryland
Flag of Maryland State seal of Maryland
Flag of Maryland Seal
Julukan: Old Line State; Free State
Motto: Fatti maschii, parole femine
(Manly deeds, womanly words)
Map of the United States with Maryland highlighted
Basa resmi Ora ana (Basa Inggris, de facto)
Ibukutha Annapolis
Kutha paling gedhé Baltimore
Area  Ranking 42nd ing AS
 - Total 12,417 sq mi
(32,160 km²)
 - Jembar 90 miles (145 km)
 - Dawa 249 miles (400 km)
 - % banyu 21
 - Garis lintang 37°53'N to 39°43'N
 - Garis bujur 75°4'W to 79°33'W
Populasi  Rangking 19th ing AS
 - Total 5,600,388
 - Kapadhetan 541.9/sq mi 
209.2/km² (5th in the US)
 - Median income  $56,763 (3rd)
Elevasi  
 - Titik paling dhuwur Hoye Crest[1]
3,360 ft  (1,024 m)
 - Mean 344 ft  (105 m)
 - Titik paling cendhèk Atlantic Ocean[1]
0 ft  (0 m)
Mlebu Union  April 28, 1788 (7th)
Gubernur Martin O'Malley (D)
Lètnan Gubernur {{{Lieutenant Governor}}}
Senator Barbara Mikulski (D)
Ben Cardin (D)
Delegasi Konggrès List
Zona wektu Eastern: UTC-5/-4
Cekakan MD US-MD
Situs web www.maryland.gov

Maryland iku sawijining negara bagéyan ing région mid-Atlantic ing Amérika Sarékat. Dunungé ana ing sisih kidul-wétan pesisir wétan. Ibukuthané yakuwi Annapolis, lan kutha sing paling gedhé yakuwi kutha Baltimore.

Referensi[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Maryland&oldid=821405"