Wyoming

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Disambig.svg
State of Wyoming
Gendéra Wyoming Lambang Wyoming
Flag of Wyoming Lambang
julukan: Equality State, Cowboy State
Motto: Equal rights
[[Image:|center|Péta Amérika Sarékat, kanthi Wyoming ditandhani]]
Basa resmi Inggris
Ibukutha Cheyenne
Kutha paling gedhé Cheyenne
Wewengkon  Peringkat 10th
 - Total 97,818 mil² (253,348 km²)
 - Amba 280 mil (450 km)
 - Dawa 360 mil (580 km)
 - % tlatah banyu 0.7
 - Lintang 41°N to 45°N
 - Bujur 104°3'W to 111°3'W
Pedunung  Peringkat 50th
 - Total (2000) 522,830 (2007)
 - Kapadhetan 5.1/sq mi 
1.96 jiwa/km² (49th)
Élevasi  
 - Titik paling dhuwur Gannett Peak[1]
13,804 ft  (4,210 m)
 - Rata-rata 6,700 ft  (2,044 m)
 - Titik paling cendhèk Belle Fourche River[1]
3,099 ft  (945 m)
Mlebu Uni  10 Juli, 1890 (44th)
Gubernur Dave Freudenthal (D)
Senator Mike Enzi (R)
John Barrasso (R)
Utusan Konggrès List
Zona wektu Mountain: UTC-7/-6
Cekakan WY US-WY
Situs resmi wyoming.gov

Wyoming (IPA: /waɪˈoʊmɪŋ/) kuwi negara bagéyan ing AS. Tlatah iki didominasi déning pagunungan Rocky Mountain Kulon, déné ing pérangan wétan arupa prairi High Plains. Minangka negara bagéyan paling gedhé nomer sepuluh ing AS miturut jembaré, Wyoming paling sethithik pedunungé, yakuwi miturut kasil sènsus taun 2007 cacahé watara 522,830 jiwa, yakuwi ana undhak-undhakan 5.9% wiwit taun 2000.[2].

Ibukutha negara bagéyan Wyoming yakuwi kutha Cheyenne.

Referensi[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Temokna informasi luwih akèh ing Wyoming kanthi nggolèki ing proyèk kagandhèng Wikipedia
Wiktionary-logo-en.png Dictionary definitions saka Wiktionary
Wikibooks-logo.svg Textbooks saka Wikibooks
Wikiquote-logo.svg Quotations saka Wikiquote
Wikisource-logo.svg Source texts saka Wikisource
Commons-logo.svg Images and media saka Commons
Wikinews-logo.svg News stories saka Wikinews
Wikiversity-logo-en.svg Learning resources saka Wikiversity
State Government
U.S. Government
Other


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Wyoming&oldid=814976"