Kentucky

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Commonwealth of Kentucky
Flag of Kentucky State seal of Kentucky
Flag of Kentucky Seal
Julukan: Bluegrass State
Motto: United we stand, divided we fall
Map of the United States with Kentucky highlighted
Basa resmi Basa Inggris[1]
Ibukutha Frankfort
Kutha paling gedhé Louisville
Area  Ranking 37th ing AS
 - Total 40,444 sq mi
(104,749 km²)
 - Jembar 140 miles (225 km)
 - Dawa 379 miles (610 km)
 - % banyu 1.7
 - Garis lintang 36°30'N to 39°9'N
 - Garis bujur 81°58'W to 89°34'W
Populasi  Rangking 26th ing AS
 - Total 4,173,405
 - Kapadhetan 101.7/sq mi 
39.28/km² (23rd in the US)
Elevasi  
 - Titik paling dhuwur Black Mountain[2]
4,145 ft  (1,263 m)
 - Mean 755 ft  (230 m)
 - Titik paling cendhèk Mississippi River[2]
257 ft  (78 m)
Mlebu Union  June 1, 1792 (15th)
Gubernur Steve Beshear (D)
Lètnan Gubernur {{{Lieutenant Governor}}}
Senator Mitch McConnell (R)
Jim Bunning (R)
Delegasi Konggrès List
Zona wektu  
 - eastern half Eastern: UTC-5/DST-4
 - western half Central: UTC-6/DST-5
Cekakan KY US-KY
Situs web www.kentucky.gov

Kentucky iku sawijining negara bagéyan ing Amérika Sarékat. Ibukuthané yakuwi Frankfort.

Sawetara pawongan ana sing ngarani negara bagéyan iki Bluegrass State, amarga anané sajinis suket sing tuwuh ing tlatah iki. Negara bagéyan iki misuwur peternakan jaran. Kentucky Derby, sawjining balapan jaran sing misuwur diankaké ing kutha Louisville. Panggonan misuwur liyané yakuwi Fort Knox, The Cumberland Gap, Cumberland Falls, Mammoth Cave, Red River gorge, lan Land Between the Lakes.

Kutha wigati ing Kentucky antara liya Louisville, Lexington, Owensboro, Bowling Green, Covington, Florence, Maysville, Georgetown, Paducah, Murray, Bardstown, Morehead, Midway, Berea, Richmond, Danville, Versailles, Elizabethtown, Radcliff, Corbin, Somerset, Ashland, lan Middlesboro.

Hodgenville misuwur minangka papan kelairan Presidhèn Abraham Lincoln.

Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ "Kentucky State Symbols". Kentucky Department for Libraries and Archives. http://kdla.ky.gov/resources/KYSymbols.htm. Retrieved 2006-11-29.
  2. ^ a b "Science In Your Backyard: Kentucky". United States Geological Survey. http://www.usgs.gov/state/state.asp?State=KY). Retrieved 2006-11-29.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kentucky&oldid=821461"