Utah

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
State of Utah
Flag of Utah State seal of Utah
Flag of Utah Seal
Julukan: Beehive State
Motto: Industry
Map of the United States with Utah highlighted
Basa resmi Basa Inggris
Ibukutha Salt Lake City
Kutha paling gedhé Salt Lake City
Area  Ranking ka-13 ing AS
 - Total 84,876 sq mi
(219,887 km²)
 - Jembar 270 miles (435 km)
 - Dawa 350 miles (565 km)
 - % banyu 3.25
 - Garis lintang 37°N nganti 42°N
 - Garis bujur 109°W nganti 114°W
Populasi  Rangking ka-34 ing AS
 - Total 2,233,169
 - Kapadhetan 27.2/sq mi 
10.50/km² (ka-41 in the US)
 - Median income  $50,614 (ka-11)
Elevasi  
 - Titik paling dhuwur Kings Peak[1]
13,528 ft  (4,126 m)
 - Mean 6,100 ft  (1,860 m)
 - Titik paling cendhèk Beaverdam Wash[1]
2,000 ft  (610 m)
Mlebu Union  4 Januari, 1896 (ka-45)
Gubernur Jon M. Huntsman, Jr. (R)
Lètnan Gubernur {{{Lieutenant Governor}}}
Senator Orrin Hatch (R)
Bob Bennett (R)
Delegasi Konggrès List
Zona wektu Mountain: UTC-7/-6
Cekakan UT US-UT
Situs web www.utah.gov

Utah iku sawijining negara bagéyan ing Amérika Sarékat. Ibukutha sekaligus kutha palig gedhé yakuwi Salt Lake City.

Utah wewatesan ing sisih lor karo Idaho lan Wyoming, ing sisih wétan karo Colorado. Ing sisih kidul-wétané "pojok papat", negara bagéyan iki gandhèng karo negara bagéyan New Mexico. Ing sisih kidul Utah wewatesan karo Arizona, lan ing sisih kulon karo Nevada. Jembar wewengkon Utah watara 84,899 square mile (219,887km²).

Referensi[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Utah&oldid=821428"