Nebraska

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
State of Nebraska
Flag of Nebraska State seal of Nebraska
Flag of Nebraska Seal
Julukan: Cornhusker State
Motto: Equality before the law
Map of the United States with Nebraska highlighted
Basa resmi Basa Inggris
Ibukutha Lincoln
Kutha paling gedhé Omaha
metro area paling gedhé Omaha
Area  Ranking ka-16 ing AS
 - Total 77,421 sq mi
(200,520 km²)
 - Jembar 210 miles (340 km)
 - Dawa 430 miles (690 km)
 - % banyu 0.7
 - Garis lintang 40°N nganti 43°N
 - Garis bujur 95°25'W nganti 104°W
Populasi  Rangking ka-38 ing AS
 - Total 1,711,263
 - Kapadhetan 22.3/sq mi 
8.6/km² (ka-42 in the US)
 - Median income  $44,623 (ka-20)
Elevasi  
 - Titik paling dhuwur Panorama Point[1]
5,424 ft  (1,653 m)
 - Mean 2,592 ft  (790 m)
 - Titik paling cendhèk Missouri River[1]
840 ft  (256 m)
Mlebu Union  1 Maret, 1867 (ka-37)
Gubernur Dave Heineman (R)
Lètnan Gubernur {{{Lieutenant Governor}}}
Senator Chuck Hagel (R)
Ben Nelson (D)
Delegasi Konggrès List
Zona wektu  
 - most of state Central: UTC-6/-5
 - panhandle Mountain: UTC-7/-6
Cekakan NE US-NE
Situs web www.nebraska.gov

Nebraska iku sawijining negara bagéyan ing Amérika Sarékat. Ibukuthané yakuwi Lincoln. Kutha paling gedhé ing Nebraska yakuwi kutha Omaha.

Nebraska misuwur minangka tlatah agragris, utamané asil jagung lan daging sapi

Referensi[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Nebraska&oldid=821443"