North Carolina

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
State of North Carolina
Flag of North Carolina State seal of North Carolina
Flag of North Carolina Seal
Julukan: Tar Heel State; Old North State;
Cackalacky or North Cackalacky;
The Goodliest Land; The Rip Van Winkle State
Motto: Esse quam videri
Map of the United States with North Carolina highlighted
Basa resmi Basa Inggris
Ibukutha Raleigh
Kutha paling gedhé Charlotte
Area  Ranking ka-28 ing AS
 - Total 53,865 sq mi
(139,509 km²)
 - Jembar 150 miles (240 km)
 - Dawa 560[1] miles (901 km)
 - % banyu 9.5
 - Garis lintang 34°N nganti 36°21'N
 - Garis bujur 75°30'W nganti 84°15'W
Populasi  Rangking 10th ing AS
 - Total 8,049,313
 - Kapadhetan 165.24/sq mi 
63.80/km² (ka-17 in the US)
Elevasi  
 - Titik paling dhuwur Mt. Mitchell[2]
6,684 ft  (2,038 m)
 - Mean 705 ft  (215 m)
 - Titik paling cendhèk Samudra Atlantika[2]
0 ft  (0 m)
Mlebu Union  21 November, 1789 (ka-12)
Gubernur Mike Easley (D)
Lètnan Gubernur {{{Lieutenant Governor}}}
Senator Elizabeth Dole (R)
Richard Burr (R)
Delegasi Konggrès List
Zona wektu Eastern: UTC-5/-4
Cekakan NC US-NC
Situs web www.nc.gov

North Carolina iku sawijining negara bagéyan ing Amérika Sarékat. Ibukuthané yakuwi kutha Raleigh lan kutha sing paling gedhé yakuwi kutha Charlotte. North Carolina minangka salah siji saka 13 koloni sing asli lan minangka papan uripé koloni Inggris sing pisanan ing Amérika Sarékat. Ing tanggal 1 Juli, 2007, pedunungé watara 9,061,032 jiwa.[3]

Transportasi[sunting | sunting sumber]

Dalan gedhé[sunting | sunting sumber]

There are many big roads in North Carolina. North Carolina has more state maintained roads than any other state in the United States. [4] The biggest roads are:

Bandhara[sunting | sunting sumber]

Ana sawetara bandhara utama lan internasional ing North Carolina, antara liya:

Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ "North Carolina Climate and Geography". NC Kids Page. North Carolina Department of the Secretary of State. 8 Mei 2006. http://www.secretary.state.nc.us/kidspg/geog.htm. Retrieved 2006-11-07.
  2. ^ a b "Elevations and Distances in the United States". U.S Geological Survey. 29 April 2005. http://erg.usgs.gov/isb/pubs/booklets/elvadist/elvadist.html#Highest. Retrieved 2006-11-06.
  3. ^ "national and state population estimates". Annual Population Estimates 2000 to 2006. US Census Bureau. 2006-12-22. http://www.census.gov/popest/states/NST-ann-est.html. Retrieved 2006-12-22.
  4. ^ Hartgen, David T. and Ravi K. Karanam (2007). "16th Annual Report on the Performance of State Highway Systems" (PDF). Reason Foundation. p. 14 (in pdf), 8 (in printed report). http://www.reason.org/ps360.pdf. Retrieved 2007-10-20.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=North_Carolina&oldid=821424"