Colorado

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
State of Colorado
Flag of Colorado State seal of Colorado
Flag of Colorado Seal
Julukan: The Centennial State
Motto: Nil sine numine
"Nothing without Providence"'
Map of the United States with Colorado highlighted
Basa resmi English
Démonim Coloradan
Ibukutha Denver
Kutha paling gedhé Denver
metro area paling gedhé Denver-Aurora Metro Area
Area  Ranking 8th ing AS
 - Total 104,185 sq mi
(269,837 km²)
 - Jembar 280 miles (451 km)
 - Dawa 380 miles (612 km)
 - % banyu 0.36%
 - Garis lintang 37°N to 41°N
 - Garis bujur 102°03'W to 109°03'W
Populasi  Rangking 22nd ing AS
 - Total 4,301,261
 - Kapadhetan 41.5/sq mi 
16.01/km² (37th in the US)
 - Median income  $51,022 (10th)
Elevasi  
 - Titik paling dhuwur Mount Elbert[1][2]
14,440 ft  (4401 m)
 - Mean 6,800 ft  (2073 m)
 - Titik paling cendhèk Arikaree River[1]
3,315 ft  (1010 m)
Mlebu Union  1876-08-01 (38th)
Gubernur Bill Ritter (D)
Lètnan Gubernur Barbara O'Brien (D)
Senator 2 - Wayne Allard (R)
3 - Ken Salazar (D)
Delegasi Konggrès List
Zona wektu MST=UTC-07, MDT=UTC-06
Cekakan CO Colo. US-CO
Situs web www.colorado.gov

Colorado (pocapan jroning Basa Inggris /ˌkɒləˈrædoʊ/ utawa /ˌkɒləˈrɑːdoʊ/[3]) kuwi sawijining negara bagéyan ing Amérika sarékat sing dumunung ing tlatah pagunungan Rocky Mountain. Biro sènsus Amérika sarékat duwé èstimasi yèn pedunung Colorado watara 4,861,515 ing taun 2007, utawa 13.03% mundhak wiwit sènsus taun 2000.[4] Denver kuwi minangka ibukutha lan kutha paling padhet pedunungé ing Colorado.

Referensi[sunting | sunting sumber]

Wacan[sunting | sunting sumber]

  • Explore Colorado, A Naturalist's Handbook, The Denver Museum of Natural History and Westcliff Publishers, 1995, ISBN 1-56579-124-X for an excellent guide to the ecological regions of Colorado.
  • The Archeology of Colorado, Revised Edition, E. Steve Cassells, Johnson Books, Boulder, Colorado, 1997, trade paperback, ISBN 1-55566-193-9.
  • Chokecherry Places, Essays from the High Plains, Merrill Gilfillan, Johnson Press, Boulder, Colorado, trade paperback, ISBN 1-55566-227-7.
  • The Tie That Binds, Kent Haruf, 1984, hardcover, ISBN 0-03-071979-8, a fictional account of farming in Colorado.
  • Railroads of Colorado: Your Guide to Colorado's Historic Trains and Railway Sites, Claude Wiatrowski, Voyageur Press, 2002, hardcover, 160 pages, ISBN 0-89658-591-3

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Temokna informasi luwih akèh ing Colorado kanthi nggolèki ing proyèk kagandhèng Wikipedia
Wiktionary-logo-en.png Dictionary definitions saka Wiktionary
Wikibooks-logo.svg Textbooks saka Wikibooks
Wikiquote-logo.svg Quotations saka Wikiquote
Wikisource-logo.svg Source texts saka Wikisource
Commons-logo.svg Images and media saka Commons
Wikinews-logo.svg News stories saka Wikinews
Wikiversity-logo-en.svg Learning resources saka Wikiversity

Cithakan:Wikinewshas State government

Federal government

Other

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Colorado ing Wikivoyage


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Colorado&oldid=816009"