New Hampshire

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
State of New Hampshire
Flag of New Hampshire [[Image:|100px|State seal of New Hampshire]]
Flag of New Hampshire Seal
Julukan: The Granite State
Motto: Live Free or Die
Map of the United States with New Hampshire highlighted
Basa resmi English
Ibukutha Concord
Kutha paling gedhé Manchester
Area  Ranking 46th ing AS
 - Total 9,359 sq mi
(24,239 km²)
 - Jembar 68 miles (110 km)
 - Dawa 190 miles (305 km)
 - % banyu 3.4
 - Garis lintang 42°40'N to 45°18'N
 - Garis bujur 70°37'W to 72°37'W
Populasi  Rangking 41st ing AS
 - Total 1,235,786
 - Kapadhetan 125/sq mi 
53.20/km² (20th in the US)
 - Median income  $57,323 (1st)
Elevasi  
 - Titik paling dhuwur Mt. Washington[1]
6,288 ft  (1,917 m)
 - Mean 1,000 ft  (305 m)
 - Titik paling cendhèk Atlantic Ocean[1]
0 ft  (0 m)
Mlebu Union  June 21, 1788 (9th)
Gubernur John Lynch (D)
Lètnan Gubernur {{{Lieutenant Governor}}}
Senator Judd Gregg (R)
John Sununu (R)
Delegasi Konggrès List
Zona wektu Eastern: UTC-5/-4
Cekakan NH N.H. US-NH
Situs web www.nh.gov

New Hampshire iku sawijining negara bagéyan ing Amérika Sarékat. Ibukuthané yakuwi Concord lan kutha sing paling gedhé yaiku Manchester.

Sadurungé perang kamardikan Amérika, New Hampshire arupa koloni jajahan Inggris. Wilayah iki dadi negara bagéyan AS ka-9 ing tanggal 21 Juni, 1788, nalika nampa Konstitusi Amerika Serikat.

Motto negara bagéyan iki yakuwi "Live Free or Die" (Mardika utawa mati) lan julukané yakuwi Granite State.

Referensi[sunting | sunting sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=New_Hampshire&oldid=880611"