Doha

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Doha
الدوحة ad-Dawḥa
—  Kutha lan Munisipalitas  —
Saka ndhuwur: Universitas Qatar, Musiam Kesenian Islam, Doha Skyline, Souq Waqif, The Pearl
Lokasi Dohan ing Qatar.
Coordinates: 25°17′12″N 51°32′0″E / 25.28667°N 51.533333°E / 25.28667; 51.533333Koordinat: 25°17′12″N 51°32′0″E / 25.28667°N 51.533333°E / 25.28667; 51.533333
Negara Flag of Qatar Qatar
Munisipalitas Ad Dawhah
Established 1850
Wewengkon
 • City 132 km2 (51 sq mi)
Populasi (2009)
 • City 998.651
 • Kapadhetan 7,600/km2 (20,000/sq mi)
 • Metro 1. 723. 064
Zona wektu East Africa Time (UTC+03)
Kutha Modhèrn Doha

Doha (basa Arab: الدوحة;, Ad-Dawḥah) iku ibu kutha Qatar sing ana ing Teluk Persia. Pedunungé gunggungé 339.847 jiwa (sensus 2004). Koordinaté yaiku 51°32′ BT_E_ Kaluputan èksprèsi: Operator < ora kaduga°Kaluputan èksprèsi: Operator < ora kadugaKaluputan èksprèsi: Operator < ora kadugaKaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "_" ora ditepungi Kaluputan èksprèsi: Operator < ora kaduga°Kaluputan èksprèsi: Operator < ora kadugaKaluputan èksprèsi: Operator < ora kadugaKaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "�" ora ditepungi / Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "_" ora ditepungi Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "�" ora ditepungi / 25_18_N_51_32_E_; 25°18′ LU 51°32′ BTKaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "_" ora ditepungiKaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "_" ora ditepungiKaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "�" ora ditepungiKaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "�" ora ditepungi. Ing kutha iki ana Bandhara Internasional Doha lan indhustri-indhustri paminyakan lan perikanan sing gedhé.

Doha didegaké mawa jeneng Al-Bida nalika taun 1850. Taun 1883, rakyat Qatar sangisoré pimpinan Sheikh Qassim, ngalahaké pasukan Karajan Ottoman jroning sawijining peperangan ing kutha iki. Nalika taun 1916, Doha dadi ibu kutha protektorat Britania ing Qatar. Pangèksporan lenga saka Doha diwiwiti taun 1949. Bangunan Government House sing saiki dianggep minangka lambang kutha, dibukak taun 1969. Nalika Qatar mardika taun 1971, Doha tetep dadi ibu kutha.

Doha dadi tuan rumah Asian Games kaping-15 ing wulan Desember 2006.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Doha&oldid=823031"