Kuran: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
1 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
→‎Peranganing Al Qur'an: ganti isi, replaced: ananging → nanging
c (→‎Peranganing Al Qur'an: clean up, replaced: perangan → pérangan (3) using AWB)
(→‎Peranganing Al Qur'an: ganti isi, replaced: ananging → nanging)
== Peranganing Al Qur'an ==
 
Al Qur'an punika sinusun saking 114 pérangan kang sinebut ''surat'' utawa ''surah.''Saben surat dipuncacah malih dados sawetara ayat. Surat kang paling dawa inggih punika Al Baqarah (286 ayat) lan paling cekak Surat Al kautsar (3 ayat). Sedayanipun wonten 6236 ayat. Angka punika wonten ingkang béda ing antawisipun ahli satunggal lan satunggalipun, anangingnanging wosipun sami. Umumipun namung perkara sulaya cara ngetangipun kemawon. Surat-surat kang dawa dipunperang malih kanthi sebutan ruku'. Ruku' iku kumpulaning ayat kang ngrembag perkawis tinamtu.
 
Manawi dipilah saking panggènan tumurunipun, Al Qur'an dipunpilah dados kalih: Surat-surat makkiyah lan Madaniyah. Surat Makkiyah inggih punika surat kang wahyune tumurun nalika ing Mekkah, déné Madaniyah tumurun ing Madinah. Umumipun, surat Madaniyah langkung dawa tinimbang Makkiyah.
352.737

besutan

Menu navigasi