Sufi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Sufi iku istilah kanggo wong kang nyinaoni èlmu tasawuf, sajinis aliran mistik ing agama Islam. Èlmu kang disinaoni jenengé tasawuf, wong kang ngamalaké jenengé salik, lelakuné jenengé suluk, dalan sing diliwati jenengé thoriqoh (ing Indonésia ditepungi kanthi sebutan tarékat, ing Jawa ditepungi kanthi sebutan tirakat) duwé oyot tujuwan kang padha, nanging jroning lelakuné katelu tembung iki ditegesaké béda.

Sufi misuwur[besut | besut sumber]

Sapérangan sufi kang misuwur ing antarané:

Uga delengen[besut | besut sumber]