Sufi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Sufi iku istilah kanggo wong kang nyinaoni èlmu tasawuf, sajinis aliran mistik ing agama Islam. Èlmu kang disinaoni jenengé tasawuf, wong kang ngamalaké jenengé salik, lelakuné jenengé suluk, dalan kang diliwati jenengé thoriqoh (ing Indonésia ditepungi kanthi sebutan tarékat, ing Jawa ditepungi kanthi sebutan tirakat) duwé ancas pokok kang padha, nanging sajeroning lelakuné katelu tembung iki ditegesaké béda.

Sufi misuwur[besut | besut sumber]

Sapérangan sufi kang misuwur ing antarané:

Uga delengen[besut | besut sumber]