Utsman bin Affan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Khalifah Islam Ke-3
Utsman
Khalifah Ar-Rasyidin
Lair Utsman bin Affan
574
Ta'if, Jazirah Arab (Sekarang Saudi Arabia)
Pati 17 Juli 656
Madinah, Jazirah Arab
Kondhang ing Sahabat Muhammad
Wong tuwa(s) Masalah Lua ing package.lua larik 80: module 'Modul:TableTools' not found.

Utsman bin Affan (Arab: عثمان بن عفان‎‎, (séda ing 35 H) iku sahabat Muhammad sing kalebu Khulafaur Rasyidin kaping-3. Jeneng lengkapé `Utsman bin `Affan bin Abi al-`As bin Umayya bin `Abdush-Shams, Abu `Amr, Abu `Abdullah, Abu Layla al-Qurashy al-Umawi.[1] Utsman iku sodagar sugih sing kondhang derma. Piyambakipun uga nduwé jasa nyusun lembaran Al-Qur'an sing banjur dadi pathokan wong muslim sadonya.

Utsman iku nyekel dadi khalifah antarané taun 644 - 656 M. Utsman iku sahabat sing isinan.


Gelar kabangsawanan
Sing mengku  sadurungé:
Umar bin Khattab
Khulafaur Rasyidin
(632661)
Diganti déning:
Ali bin Abi Thalib

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ [1] `Uthman ibn `Affan