Utsman bin Affan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Khalifah Islam Ke-3
Utsman
Khalifah Ar-Rasyidin
Lair Utsman bin Affan
574
Ta'if, Jazirah Arab (Sekarang Saudi Arabia)
Pati 17 Juli 656
Madinah, Jazirah Arab
Kondhang awit Sahabat Muhammad
Agama Islam

Utsman bin Affan (Basa Arab: عثمان بن عفان‎, (séda ing 35 H) iku sahabat Muhammad sing kalebu Khulafaur Rasyidin kaping-3. Jeneng lengkapé `Utsman bin `Affan bin Abi al-`As bin Umayya bin `Abdush-Shams, Abu `Amr, Abu `Abdullah, Abu Layla al-Qurashy al-Umawi.[1] Utsman iku sodagar sugih sing kondhang derma. Piyambakipun uga nduwé jasa nyusun lembaran Al-Qur'an sing banjur dadi pathokan wong muslim sadonya.

Utsman iku nyekel dadi khalifah antarané taun 644 - 656 M. Utsman iku sahabat sing isinan.


Gelar kabangsawanan
Sing mengku  sadurungé:
Umar bin Khattab
Khulafaur Rasyidin
(632661)
Diganti déning:
Ali bin Abi Thalib

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ [1] `Uthman ibn `Affan