Utsman bin Affan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Khalifah Islam Ke-3
Utsman
Khalifah Ar-Rasyidin
Lair Utsman bin Affan
574
Ta'if, Jazirah Arab (Sekarang Saudi Arabia)
Pati 17 Juli 656
Madinah, Jazirah Arab
Kondhang ing Sahabat Muhammad

Utsman bin Affan (Arab: عثمان بن عفان‎‎, (séda ing 35 H) iku sahabat Muhammad kang kalebu Khulafaur Rasyidin kaping-3. Jeneng lengkapé `Utsman bin `Affan bin Abi al-`As bin Umayya bin `Abdush-Shams, Abu `Amr, Abu `Abdullah, Abu Layla al-Qurashy al-Umawi.[1] Utsman iku sodagar sugih kang kondhang derma. Piyambakipun uga nduwé jasa nyusun lembaran Al-Qur'an kang banjur dadi pathokan wong muslim sadonya.

Utsman iku nyekel dadi khalifah antarané taun 644 - 656 M. Utsman iku sahabat kang isinan.


Gelar kabangsawanan
Sing mengku  sadurungé:
Umar bin Khattab
Khulafaur Rasyidin
(632661)
Diganti déning:
Ali bin Abi Thalib

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. [1] `Uthman ibn `Affan