Ta'if

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Sawijining masjid ing Ta'if
Ta'if dumunung ing sisih kidulé Mekah

Ta’if (Cithakan:الطائف transliteration: aṭ-Ṭā’if) ya iku kutha ing Provinsi Mekkah, Arab Saudi kang dunungé ing dhedhuwuran 1.700 m ing pèrèng Pagunungan Sarawat. Kutha iki kang ndunungi 521.273 kang ndunungi (sensus 2004). Saben mangsa benthér, Pamaréntahan Saudi kutha Riyadh pindhah maring Ta'if. Kutha iki misuwur ing babagan agrikultur, anggur, lan madu.

Sumber[besut | besut sumber]

  • Hugh Kennedy - The Prophet and the Age of the Caliphates
  • Martin Lings - Muhammad: his life based on the earliest sources
  • John Lewis Burckhardt (Johann Ludwig Burckhardt) - Travels in Arabia; comprehending an account of those territories in Hedjaz which the Mohammedans regard as sacred, online version available free from Project Gutenberg here.
  • Pars Tuğlacı – Osmanlı Şehirleri
  • Michael Asher - Lawrence: The Uncrowned King of Arabia
  • David Holden and Richard Jones - The House of Saud