Abu Bakar

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Khalifah Islam Ka-1
Abu Bakar
Khulafaur Rasyidin
Lair Abdullah bin Abi Quhaifah
Mekkah, Jazirah Arab (Saiki Saudi Arabia)
Pati 23 Agustus 634
Pasaréyan Madinah, Jazirah Arab
Jeneng liya 'Abu Bakar Ash-Shiddiq'
Misuwur bab Sahabat Nabi Muhammad
Agama Islam

Abu Bakar (Basa Arab: أبو بكر الصديق‎, Abu Bakr ash-Shiddiq) (lair: 572 - séda: 23 Agustus 634/21 Jumadil Akhir 13 H) klebu salah sawijining wong-wong pisanan sing mlebu Islam. Sawisé Nabi Muhammad séda, Abu Bakar diangkat dadi khalifah Islam pisanan ing antara tahun 632 tekan 634 M. Panjenengané lair kanthi asma Abdullah bin Abi Quhafah. Abu Bakar klebu Khulafaur Rasyidin utawa khalifah sing antuk pituntun.Abu Bakar pikantuk gèlar Ashiddiqsèng artinèBenerakè,nalika kèdadianèIsra' Mi'raje kanjèng Nabi Muhammad SAW.

Sing mengku  sadurungé:
ora ana
Khulafaur Rasyidin
(632634)
Diganti déning:
Umar bin Khattab
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Abu_Bakar&oldid=861368"