Abdullah bin Abbas

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Abdullah bin Abbas (Basa Arab عبد الله بن عباس) yaiku sawijining Sahabat Nabi, lan minangka anak saka Abbas bin Abdul-Muththalib, pak Dhe saka Rasulullah Muhammad SAW. Dheweke uga dikenal kanthi jeneng Ibnu Abbas (619 - Thaif, 687/68H).

Ibnu Abbas yaiku salah siji sahabat kang jembar kawruhe, lan akeh hadits sahih kang diriwayatake lumantar Ibnu Abbas, lan dheweke uga mudunake sekabehing Khalifah saka Bani Abbasiyah.

Biografi[sunting | sunting sumber]

Kulawarga[sunting | sunting sumber]

Dheweke yaiku anak saka kulawarga sugih yaiku Abbas bin Abdul-Muththalib, mula saka kuwi dheweke diarani Ibnu Abbas, anak saka Abbas. Ibune Ibnu Abbas yaiku Ummu al-Fadl Lubaba, kang minangka wanita kapindho kang mlebu Islam, nindakake sawijining tindakan kang padha karo kanca cedhake yaiku Khadijah binti Khuwailid, garwa Rasululah. [1].

Bapak saka Ibnu Abbas lan bapak saka Muhammad yaiku anak saka wong kang padha, Syaibah bin Hâsyim, luwih dikenal kanthi jeneng Abdul-Muththalib. Bapak wong tuwa mau yaiku Hasyim bin Abdulmanaf, penerus saka Bani Hasyim klan saka Quraisy kang misuwur ing Mekkah. Ibnu Abbas uga nduweni sedulur yaiku Fadl bin Abbas



Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Abdullah_bin_Abbas&oldid=833887"