Bani Hasyim

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Bani Hasyim (Basa Arab: بنو هاشم) ya iku salah siji marga/klan ing suku Quraish. Nabi Muhammad ya iku anggota saka marga iki; bapak saka simbah kakung Muhammad ya iku Hasyim bin Abdul Manaf. Anggota saka marga iki kerep diarani Hashemites utawa Hasyimiyah.

Sajarah[besut | besut sumber]

Silsilah[besut | besut sumber]

Bani Hasyim ya iku anggota saka marga Bani Abdul Manaf, marga kang paling terhormat ing suku Quraish. Saliyane Bani Hasyim, cabang liyane saka marga Bani Abdul Manaf ya iku Bani Muththalib lan Bani Abdus Syams kang ngedunakeBani Umayyah. Saliyane iku Bani Hasyim uga ngedunake Bani Abbasiyah kang candhake nindakake kakhalifahan sawise ngalahake Bani Umayyah.

Abdul Manaf dhéwé sejatine ateges "abdi (hamba) saka Manaf". Dene Manaf ya iku salah siji dewa kang dipuja-puja déning bangsa Arab suku Quraish lan sekitare nalika mangsa pra-Islam.

Abu Thalib[besut | besut sumber]

Sawise simbah kakunge Nabi Muhammad ya iku Abdul Muthalib wafat, Abu Thalib, pamane Muhammad dadi kepala marga. Bani Hasyim ya iku salah siji marga penting ing suku Quraish nalika kelairane Muhammad. Iki amarga tugas Bani Hasyim ya iku njaga Ka'bah.

Ing mangsa wiwitan kenabian saka Muhammad, pamane Abu Thalib minangka kepala marga, lan dhèwèké éntuk tekanan punjul saka sekabehing suku Quraish amarga panyebaran agama kang ditindakake Muhammad. Senajan mangkono, Abu Thalib ora tau mandheg ndukung Muhammad. Anak Abu Thalib, Ali ya iku wong lanang panganut Islam pisanan lan garwane puteri Muhammad, Fatimah az-Zahra.

Peranan Bani Hasyim[besut | besut sumber]

Abu Thalib lan sedulur-sedulure nduwèni peran ya iku menehi panganan lan ombenan marang peziarah kang teka ana Makkah saben taune saperlu nekani Ka'bah, kang dibangun déning Ibrahim. Nalika iku, brahala saka pirang-pirang suku dideleh ana Ka'bah, luwih saka 300.

Boikot marang Bani Hasyim[besut | besut sumber]

Taun 617-619, kedadeyan Boikot Quraish marang Bani Hasyim lan Muhammad.

Pandhudhukan kutha Makkah[besut | besut sumber]

Artikel utama: Pendudukan kota Makkah

Nalika Nabi Muhammad njupuk alih kutha Makkah, dhèwèké mbuwang kabèh brahala saka jero Ka'bah lan ngremukake, lan mung éntuk ditulungi Ali.

Dhaptar anggota Bani Hasyim[besut | besut sumber]

Anggota Bani Hasyim kang minangka Sahabat Nabi[besut | besut sumber]

Lanang[besut | besut sumber]

Wadon[besut | besut sumber]

Wong-wong kang syahid ing Pertempuran Karbala, ya iku:[besut | besut sumber]

  • Husain bin Ali - Imam Syi'ah kaping telu.
  • Ali Akbar bin Husain
  • Ali Asghar bin Husain
  • Abbas bin Ali – Anak saka i Ali bin Abu Thalib lan sedulur kuwalon saka Husain bin Ali
  • Abdullah bin Ali
  • Jafar bin Ali
  • Utsman bin Ali
  • Abdullah bin Hasan - Anak paling tuwa saka Hasan bin Ali.
  • Qasim bin Hasan - Anak ragil saka Hasan bin Ali.
  • Aun bin Abdullah
  • Ubaidah bin al-Harith
  • Ibrahim bin Ali
  • Ibrahim bin Muslim bin Aqil
  • Abu Bakar bin Ali
  • Ahmad bin Hasan bin Ali
  • Bakar bin Hasan bin Ali
  • Ja’far bin Aqil
  • Abdul Rahman bin Aqil
  • Abdul Rahman bin Muslim bin Aqil
  • Abdullah bin Hassan bin Ali
  • Abdullah bin Hussain bin Ali
  • Abdullah bin Aqil
  • Abdullah bin Muslim bin Aqil
  • Ubayd-Allah bin Abdullah bin Ja'far
  • Amru bin Ali
  • Muhammad bin Abu Said bin Aqil
  • Muhammad bin Ali
  • Muhammad bin Aqil
  • Muhammad bin Muslim bin Aqil

Bani Hasyim kang dudu Muslim[besut | besut sumber]

Delengen uga[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bani_Hasyim&oldid=1082686"