Abdurrahman bin Auf

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
عبد الرحمن بن عوف.png

Abdurrahman bin Auf (basa Arab: عبد الرحمن بن عوف, lair 10 taun sawisé Taun Gajah – séda 652 nalika umur 72 taun) yaiku sahabat Muhammad kang misuwur. Dhèwèké yaiku salah siji saka wolung wong pisanan (As-Sabiqunal Aw-Walun) kang nampa agama Islam, yaiku rong dina sawisé Abu Bakar.

Abdurrahman bin Auf asalé saka Bani Zuhrah. Salah sawijining sahabat Nabi liyané, yaiku Sa'ad bin Abi Waqqas, yaiku ipene. Abdurrahman uga garwa saka sadulur tunggal ibu Utsman bin Affan, yaiku anak wadon saka Urwa bint Kariz (ibu Utsman) karo garwa kapindhone.

Kaum muslimin lumrahé nganggep yèn Abdurrahman yaiku salah saiji saka Sepuluh Wong kang Dijamin Mlebu Swurga.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. A Restatement of the History of Islam and Muslims, padha website Al-Islam.org
  2. The Origins and Early Development of Shi`a Islam, hal. 58-079