Abdurrahman bin Auf

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
عبد الرحمن بن عوف.png

Abdurrahman bin Auf (basa Arab: عبد الرحمن بن عوف, lair 10 taun sawise Taun Gajah – wafat 652 nalika umur 72 taun) ya iku sahabat Nabi Muhammad SAW kang misuwur. Dheweke ya iku salah siji saka wolung wong pisanan (As-Sabiqunal Aw-Walun) kang nampa agama Islam, ya iku rong dina sawise Abu Bakar.

Abdurrahman bin Auf asale saka Bani Zuhrah. Salah sawijining sahabat Nabi liyane, ya iku Sa'ad bin Abi Waqqas, ya iku ipene. Abdurrahman uga garwa saka sedulur tunggal ibu Utsman bin Affan, ya iku anak wadon saka Urwa bint Kariz (ibu Utsman) karo garwa kapindhone.

Kaum muslimin umume nganggep yèn Abdurrahman ya iku salah saiji saka Sepuluh Wong kang Dijamin Mlebu Swurga.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. A Restatement of the History of Islam and Muslims, pada website Al-Islam.org
  2. The Origins and Early Development of Shi`a Islam, hal. 58-079