Abu Ayyub al-Ansari

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Eyupsultan.JPG

Abu Ayyub al-Ansari (Basa Arab:أبو أيوب الأنصاري) iku Sakabat Muhammad. Jeneng asliné Khalid bin Zaid bin Kulayb.

Biografi[besut | besut sumber]

Abu Ayyub al-Ansari saka Bani an-Najjar. Omahé Abu Ayyub éntuk pakurmatan dadi panggonan nginep Muhammad nalika ijrah saka Mekah tumuju Madinah. Abu Ayyub tansah mèlu saben perang kang béla Islam. Ing jaman Muawiyah bin Abu Sufyan, Abu Ayyub mèlu perang nglawan kamaharajan Romawi. Dhèwèké dikubur ing Konstantinopel. Ing jaman pamaréntahan Muhammad al-Fatih nguwasani Kasultanan Utsmaniyah, Abu Ayyub disubya-subya amarga dadi pahlawan kang menangaké kutha Konstantinopel.