Abdullah bin Abdul-Asad

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Abdullah bin Abdul-Asad (Arab:بن عبد الأسد‎ عبد الله) ya iku salah sawijining Sahabat Nabi Muhammad. Jeneng pepake ya iku Abdullah bin Abdul Asad al-Makhzumi, misuwur kanthi jeneng Abu Salamah, dhèwèké nandhang tatu sajeroning perang Uhud lan dadi salah sawijining wong kang mati syahid. Abu salamah uga disusoni déning Thaubiyah, kang uga tau nyusoni Muhammad.

Biografi[besut | besut sumber]

Dhèwèké bebarenga karo garwane ya iku Ummu Salamah Hindun binti Abu Umayah minangka sahabat lkang pisanan nganut agama Islam. Kekarone duwé anak papat, ya iku Salama, Umar, Zainab, lan Durra. Sawisé wafate Abdullah bin Abdul-Asad, Ummu Salamah Hindun binti Abu Umayah krama karo Muhammad. Abu Salamah tau mèlu hijrah ing Ethiopia, dhèwèké kaloka amarga kendelé lan kapinterane nunggang jaran.

Cithakan:Panganut Islam pisanan