Qatar Airways

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Qatar Airways.jpg
Qatar Airways
300px
IATA ICAO Kode panggil
QR QTR QATARI
Didegaké 1993
Hub Bandara Internasional Doha
Program frequent flyer Qatar Airways Privilege Club - Qmiles
Ukuran armada 57 (28 masih dalam pemesanan)
Kutha tujuan 75
Perusahaan induk Qatar Airways Group
Kantor pusat Doha, Qatar
Wong wigati Akbar Al Baker (CEO)
Situs web http://www.qatarairways.com

Qatar Airways (Basa Arab: القطرية) jeneng maskapai penerbangan Qatar, kang nduwéni basis utama ing Bandara International Doha. Saiki, Qatar Airways nglayani 75 tujuan internasional lan arupa siji satu dari 5 maskapai pernerbangan kang entok status five star airlines saka Skytrax.[1] Qatar Airways uga arupa anggota Arab Air Carriers OrganizationSaiki, Qatar Airways arupa Maskapai paling apik ing Dunya andhedhasar penilaian Skytrax, ing ngedi Maskapai iki kasil entok penghargaan World's Best Airlines nalikaa tahun 2011 lan 2012.[2]

Sejarah[sunting | Sunting sumber]

Qatar Airways dibangun nalika tanggal 22 November 1993 lan mulai operasine nalika tanggal 20 Januari 1994. ing awale maskapai iki diduwéni dening anggota keluarga kerajaan Qatar. Nalika wulan April 1997, salah sijiné manajemen anyar kang dipimpin Akbar Al Baker nglakokake maskapai iki. Sakiki komposisi kepemilikan Qatar Airways yaiku 50% dening pemerintah Qatar lan turahane kanggo investor swasta.

Qatar Airways arupa maskapai penerbangan resmi saka Asian Games 2006 kang diselenggarakaké ing Doha, Qatar nalika tanggal 1 nganti 15 Desember 2006.


Tujuan[sunting | Sunting sumber]

Ing ngisor iki yaiku bandara-bandara kang dilayani dening Qatar Airways .

Afrika[sunting | Sunting sumber]

Asia[sunting | Sunting sumber]

Asia Timur[sunting | Sunting sumber]

Asia Selatan[sunting | Sunting sumber]

Asia Tenggara[sunting | Sunting sumber]

Asia Barat[sunting | Sunting sumber]

Eropa[sunting | Sunting sumber]

Amerika Utara[sunting | Sunting sumber]

Rekanan Codeshare[sunting | Sunting sumber]

Armada[sunting | Sunting sumber]

Armada Qatar Airways nalika wulan Maret 2007:

Pesawat Total Jumlah Penumpang
(First/Business/Economy)
Rute Cathetan
Airbus A300-600 8 250 (18/232)
216 (12/18/186)
Rute Jarak cendek lan Menengah
Eropa, India and Asia Tenggara
Airbus A319CJ 2 Rute Jarak cendek dan lenengah
Airbus A319-100 2 110 (10/100) Rute Jarak cendek lan Menengah
Eropa
Airbus A320-200 12 144 (12/132) Rute Jarak cendek lan Menengah
India, Eropa, Timur Tengah dan Afrika Utara
Airbus A321-100 2 177 (12/165) Rute Jarak cendek lan Menengah
India lan Timur Tengah
Airbus A330-200 16
(2 isih sajrone pesenan)
218 (12/24/192)
238 (12/18/208)
250 (24/236)
272 (24/248)
281 (22/259)
Rute Jarak cendek lan Menengah
Eropa, Asia Tenggara lan Afrika bagian selatan
diwenehake nalika tahun 2007
Airbus A330-300 9
(4 isih sajrone pemesanan)
305 (30/275)
259 (12/24/223)
Rute Jarak cendek lan Menengah
Asia Tenggara dan Australia
diserahkan nalika tahun 2007
Airbus A340-600 4
266 (8/42/216) Eropa, Amerika Utara dan Australia
Airbus A380-800 (2 isih sajronepemesanan) Rute Jarak adoh diserahkan nalika tahun 2009
Boeing 777-200LR (6 isih sajrone pemesanan) Rute Jarak Jauh diserahkan ing antarane tahun 2007 dan 2010
Boeing 777-300ER (14 masih dalam pemesanan) Rute Jarak Jauh diserahkan ing antarane tahun 2007 dan 2010
Total 55
(28 isih sajrone pemesanan)

Referensi[sunting | Sunting sumber]

Pranala luar[sunting | Sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Qatar_Airways&oldid=835647"