Papan Anggegana Internasional Hong Kong

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Papan Anggegana Internasional Hong Kong

Papan Anggegana Chek Lap Kok

香港國際機場

赤鱲角機場
200px
A bird's eye view of Hong Kong International Airport.JPG
Ringkesan
Jinis papan anggegana Public
Kang nglakokaké Airport Authority Hong Kong
Ngladèni Hong Kong
Pernah Chek Lap Kok, Hong Kong
Sambungan menyang
Élevasi MISLS 28 ft / 9 m
Situs wèb www.hongkongairport.com
Peta
Masalah Lua ing Modhul:Location_map larik 501: Unable to find the specified location map definition. Neither "Module:Location map/data/Hong Kong" nor "Template:Location map Hong Kong" exists.
Sana playu
Ener Dawa Palumahan
ft m
07R/25L 12.467 3.800 Aspal
07L/25R 12.467 3.800 Aspal
Statistik (2011)
Passengers 53.314.213

Papan Anggegana Internasional Hong Kong (b. Inggris: Hong Kong International Airport utawa HKIA) ya iku papan anggegana internasional kang nglayani laladan Hong Kong, Républik Rakyat Cina kanti kodhe IATA HKG lan kodhe ICAO VHHH. Jeneng liya saka papan anggegana iki ya iku Papan Anggegana Chek Lap Kok.

Papan Anggegana iki mapan ing pulo Chek Lap Kok lan awit dibukak nalika taun 1998, dadi salah siji pusat transit kang wigati ing dunya amarga posisiné kang strategis. Papan Anggegana kanti kapasitas 45 yuta penumpang kanti 3 yuta ton kargo lan sawisé landas pacu kapindho dibukak nalika Mèi 1999, kapasitas mundak dadi 87 yuta penumpang lan 9 juta ton kargo. Papan Anggegana kang dadi pusat operasi Cathay Pacific, Dragonair, Air Hong Kong, CR Airways, lan Hong Kong Express iki éntuk penghargaan minangka papan anggegana paling apik saka kalawarta Skytrax suwéné lima taun katurut-turut (2001-2005).[3]

Saiki ana 2 landas pacu kanti dawa 3.800 mèter lan amba 60 mèter. Jeneng landasan mau ya iku 07L/25R dan 07R/25L kang artiné bisa uga dibédakaké minangka landasan lor lan skidul.

Sajarah[besut | besut sumber]

Papan Anggegana iki dibangun kanggo gantèni Papan Anggegana Internasional Kai Tak ing dhuwur pulo gaweyan kang direklamasi saka pulo Chek Lap Kok lan Lam Chau. Amba lahan papan anggegana iki ya iku 12,48 km² kang 25% sak amba mau ya iku kapindho pulo kang direklamasi mau.

Papan Anggegana iki dibukak nalika 6 Juli 1998 kanti désain saka arsitek Foster and Partners sarta ngentekaké wektu 6 taun kanri biaya 20 milyar dolar AS. Sakwéné 3 nganti wulan pertama operasi, pira-pira masalah dialami papan anggegana iki, malah kargo pernah dipindahaké manèh marang Kai Tak.

Tekone[besut | besut sumber]

Ing lobi tekoné, penumpang kudu liwati pemeriksaan imigrasi, jukuk bagasi, lan liwat pemeriksaan béya cuké. Sanajan Papan Anggegana Internasional Hong Kong amung duwé sak terminal, nanging mentu liwat lawang kang salah bakal nyebapaké kesalahan kang fatal utama yèn penumpang arep ketemu kanti salah sijiné pawongan kang dudu penumpang.

Pemungutan bagasi ing karousel 1-7 majibake penumpang kanggo mentu saka lawang metu A. Wondéné pemungutan bagasi ing karousel 8-14 majibaké penumpang kanggo mentu saka lawang metu B. Amung Cathay Pacific kang duwé karousel pemungutan bagasi lan lawang metu kang tetep (ya iku 7-8).[4]

Maskapé[besut | besut sumber]

Ing ngisor iki ya iku pratélan maskapé penerbangan kang ana ing HKIA kang disusun andhedhasar jalur kanggo check-in

Jalur A[besut | besut sumber]

Jalur B[besut | besut sumber]

Jalur C[besut | besut sumber]

Jalur D[besut | besut sumber]

Jalur E[besut | besut sumber]

Gambar:Pesawat di Papan Anggegana HK.JPG
Pesawat ing lapangan taksi Papan Anggegana Internasional HK

Jalur F[besut | besut sumber]

Jalur G[besut | besut sumber]

Jalur H[besut | besut sumber]

Jalur I[besut | besut sumber]

Saéngga maskapé penerbangan miturut tujuanné (berserta cargo) disusun kaya mengkéné:

Penumpang[besut | besut sumber]

Terminal 1 Departures Hall entrance
The interior of Terminal 1 at night-time

Cithakan:Airport-dest-list

Kota dengan koneksi internasional ke Hong Kong

--39.213.115.76 21 Mèi 2012 02.59 (UTC)

Cargo airlines[besut | besut sumber]

Cithakan:Airport-dest-list

Jalur J[besut | besut sumber]

    1. LY - El Al Israèl Airlines
    2. MF - Xiamen Airlines
    3. MU - China Eastern Airlines
    4. NW - Northwest Airlines
    5. OX - Orient Thai
    6. OZ - Asiana Airlines
    7. PK - Pakistan International Airlines
    8. PR - Philippine Airlines
    9. TK - Turkish Airlines
    10. UL - SriLankan Airlines

Cathetan sikil[besut | besut sumber]


Cithakan:Papan anggegana ing Républik Rakyat Cina