US Airways

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

US Airways iku sawijining maskapé pamaburan Amérika Sarékat. Maskapé pamaburan iki duwé markas ing Tempe, Arizona lan minangka sing paling gedhé kalima ing Amérika Sarékat. Diadegaké taun 1939 kanthi jeneng All-American Airways, US Airways saiki nduwèni 224 pesawat minangka bagéan saka armadané (sebagéan gedhé Airbus jinis anyar lan Boeing jinis lawas).

Wiwit taun 1979 nganti 1996, Maskapé iki jenengé USAir. Taun 2005, US Airways diakuisisi America West Holding Corporation, sing duwé America West Airlines. Direncanakaké ing taun 2007 kabèh operasi US Airways bakal kaintegrasi karo America West Airlines. Pangkalan US Airways dumunung ing patang kutha, ya iku ing Papan Anggegana Internasional Charlotte/Douglas (Charlotte), Papan Anggegana Internasional Philadelphia (Philadelphia), Papan Anggegana Internasional Sky Harbor (Phoenix), Papan Anggegana Internasional McCarran (Las Vegas).

Pranala jaba[besut | besut sumber]


Anggota Star Alliance
Air Canada | Air New Zealand | ANA | Asiana Airlines | Austrian Airlines
bmi | LOT Polish Airlines | Lufthansa | SAS | Singapore Airlines
Spanair | TAP Portugal | Thai Airways | United Airlines | US Airways | Varig

Anggota regional: Adria Airways | Blue1 | Croatia Airlines
Anggota mangsa ngarep: South African Airways | Swiss

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=US_Airways&oldid=991519"