Boeing

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
The Boeing Company
Jinis Publik (NYSE: BA, TYO: 7661)
Indhustri Dirgantara lan Pertahanan
Diadegaké 1916, Seattle, WA
Kantor pusat Chicago, Illinois, AS
Tokoh wigati W. James McNerney, Jr., CEO
Prodhuk Montor mabur penumpang komersial
Montor mabur militèr
Gegaman
Sistem luar angkasa
Jasa komputer
Pametu Green Arrow Up.svg $61,5 miliar USD (FY 2006)[1]
Bathi resik Green Arrow Up.svg $2,2 milyar[1]
Karyawan 153.000 (2006)
Divisi Boeing Commercial Airplanes
Integrated Defense Systems
Anak parusahan Aviall
Jeppesen
Boeing Australia
Situs wèb Boeing.com

Boeing Company (NYSE: BA) iku sawijining perusahaan panggawé montor mabur lan aeroangkasa, duwé markas ing Chicago, Illinois, kanthi fasilitas prodhuksi paling gedhé ing Everett, Washington, cerak Seattle, Washington. Boeing Company uga arupa kontraktor pertahanan, lan sawijining komponèn saka Dow Jones Industrial Average.

Boeing dimadegaké déning William Edward Boeing, sawijining wong sing awalé ya iku pebisnis lan panegor kayu sing suksès. Bebarengan karo kancané George Conrad Westervelt nalika taun 1916, panjenengané madegaké perusahaan pabrik montor mabur sing wektu iku jenengé Pacific Aero Products.

Loro divisi utama saka Boeing ya iku Boeing Integrated Defense Systems (IDS), nduwèni tanggung jawab kanggo prodhuk militèr lan angkasa, lan Boeing Commercial Airplanes (BCA), duwé tanggung jawab kanggo pesawat sipil.

Daftar montor mabur Boeing[sunting | besut sumber]

Boeing 707 lan 747 iku panopang utama dagangan montor mabur Boeing lan montor mabur utama sing dipigunakaké nganti pungkasan dasawarsa 1970-an.

Panumpang[sunting | besut sumber]

Militèr[sunting | besut sumber]

Pirsanana uga[sunting | besut sumber]

Pranala njaba[sunting | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Réferènsi[sunting | besut sumber]

  1. ^ a b "Financial Statements and Supplemental Data". Form 10-K. The Boeing Company. 2006. Retrieved 2007-06-10. 
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Boeing&oldid=967127"