Boeing

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
The Boeing Company
Publik (NYSE: BA, TYO: 7661)
Indhustri Dirgantara lan Pertahanan
Diyasa 1916, Seattle, WA
Kantor gedhé Chicago, Illinois, AS
Wong kunci
W. James McNerney, Jr., CEO
Wijil Montor mabur penumpang komersial
Montor mabur militèr
Gegaman
Sistem luar akasa
Jasa komputer
Olèh-olèhan Increase $61,5 miliar USD (FY 2006)[1]
Increase $2,2 milyar[1]
Cacah karyawan
153.000 (2006)
Dhivisi Boeing Commercial Airplanes
Integrated Defense Systems
Anak kumpeni Aviall
Jeppesen
Boeing Australia
Slogan Forever New Frontiers
Sana jaringan Boeing.com

Boeing Company (NYSE: BA) iku siji perusahaan panggawé montor mabur lan aeroangkasa, duwé markas ing Chicago, Illinois, kanthi fasilitas prodhuksi gedhé dhéwé ing Everett, Washington, cerak Seattle, Washington. Boeing Company uga wujud kontraktor pertahanan, lan siji komponèn saka Dow Jones Industrial Average.

Boeing dimadegaké déning William Edward Boeing, siji wong kang awalé ya iku pebisnis lan panegor kayu kang suksès. Bebarengan karo kancané George Conrad Westervelt nalika taun 1916, panjenengané madegaké perusahaan pabrik montor mabur kang wektu iku jenengé Pacific Aero Products.

Loro divisi utama saka Boeing ya iku Boeing Integrated Defense Systems (IDS), duwé tanggung jawab kanggo prodhuk militèr lan akasa, lan Boeing Commercial Airplanes (BCA), duwé tanggung jawab kanggo pesawat sipil.

Pratélan montor mabur Boeing[besut | besut sumber]

Boeing 707 lan 747 iku panopang utama dagangan montor mabur Boeing lan montor mabur utama kang dipigunakaké nganti pungkasan dasawarsa 1970-an.

Panumpang[besut | besut sumber]

Militèr[besut | besut sumber]

Pirsanana uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. a b "Financial Statements and Supplemental Data". Form 10-K. The Boeing Company. 2006. Dijupuk 2007-06-10.