Boeing

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
The Boeing Company
Publik (NYSE: BA, TYO: 7661)
Indhustri Dirgantara lan Pertahanan
Diyasa 1916, Seattle, WA
Kantor gedhé Chicago, Illinois, AS
Wong kunci
W. James McNerney, Jr., CEO
Wijil Montor mabur penumpang komersial
Montor mabur militèr
Gegaman
Sistem luar angkasa
Jasa komputer
Olèh-olèhan Green Arrow Up.svg $61,5 miliar USD (FY 2006)[1]
Green Arrow Up.svg $2,2 milyar[1]
Cacah karyawan
153.000 (2006)
Dhivisi Boeing Commercial Airplanes
Integrated Defense Systems
Anak kumpeni Aviall
Jeppesen
Boeing Australia
Slogan Forever New Frontiers
Sana jaringan Boeing.com

Boeing Company (NYSE: BA) iku sawijining perusahaan panggawé montor mabur lan aeroangkasa, duwé markas ing Chicago, Illinois, kanthi fasilitas prodhuksi paling gedhé ing Everett, Washington, cerak Seattle, Washington. Boeing Company uga arupa kontraktor pertahanan, lan sawijining komponèn saka Dow Jones Industrial Average.

Boeing dimadegaké déning William Edward Boeing, sawijining wong sing awalé ya iku pebisnis lan panegor kayu sing suksès. Bebarengan karo kancané George Conrad Westervelt nalika taun 1916, panjenengané madegaké perusahaan pabrik montor mabur sing wektu iku jenengé Pacific Aero Products.

Loro divisi utama saka Boeing ya iku Boeing Integrated Defense Systems (IDS), nduwèni tanggung jawab kanggo prodhuk militèr lan angkasa, lan Boeing Commercial Airplanes (BCA), duwé tanggung jawab kanggo pesawat sipil.

Daftar montor mabur Boeing[besut | besut sumber]

Boeing 707 lan 747 iku panopang utama dagangan montor mabur Boeing lan montor mabur utama sing dipigunakaké nganti pungkasan dasawarsa 1970-an.

Panumpang[besut | besut sumber]

Militèr[besut | besut sumber]

Pirsanana uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ a b "Financial Statements and Supplemental Data". Form 10-K. The Boeing Company. 2006. Dijupuk 2007-06-10. 
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Boeing&oldid=967127"