Boeing 727

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
First Air Boeing 727-200C

Boeing 727 iku montor mabur kang digawé déning Boeing. Montor mabur iki biyèn wujud montor mabur paling populèr ing donya kanthi wektu kang suwé. 727 pisanan mabur taun 1963.

Rancangan 727 iku asil kompromi antarané United Airlines, American Airlines, lan Eastern Airlines dhedhasar konfigurasi sadurungé Boeing 707. United kepéngin siji montor mabur papat-mesin kanggo panerbangané ing papan anggegana kadhuwuran-dhuwur, mligi hubé ing Papan Anggegana Internasional Stapleton. American kepéngin montor mabur mesin-kembar kanthi alasan èfisiènsi. Eastern kepéngin mesin angka telu kanggo penerbangan dhuwur banyuné menyang Karibia. Pungkasané, katelu maskapé sarujuk marang siji trijet, lan lair 727.

urutan rancangan:

pesawat kang mèmper:

Pranala njaba[besut | besut sumber]