Boeing 727

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
First Air Boeing 727-200C

Boeing 727 iku sawijining montor mabur sing digawé déning Boeing. Montor mabur iki biyèn arupa montor mabur paling populèr ing donya kanthi wektu sing suwé. 727 pisanan mabur taun 1963.

Rancangan 727 iku asil kompromi antarané United Airlines, American Airlines, lan Eastern Airlines adhedhasar konfigurasi sadurungé Boeing 707. United kepéngin sawijining montor mabur papat-mesin kanggo panerbangané ing bandhara kadhuwuran-dhuwur, utamané hubé ing Bandhara Internasional Stapleton. American kepéngin montor mabur mesin-kembar kanthi alasan èfisiènsi. Eastern kepéngin mesin ka-telu kanggo panerbangan dhuwur banyuné menyang Karibia. Pungkasané, katelu maskapai sarujuk marang sawijining trijet, lan lair 727.

urutan rancangan:

pesawat sing mèmper:

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Boeing_727&oldid=822829"