United Airlines

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
United Airlines.jpg
United Airlines
250px
IATA ICAO Kode panggil
UA UAL UNITED
Didegaké April 6, 1926 (1926-04-06)
Boise, Idaho, AS
(sebagai Varney Air Lines)[1][2]
Wiwit operasi April 6, 1926 (1926-04-06)[3]

1927 (sebagai Boeing Air Transport)[4]

Hub
Program frequent flyer Mileage Plus[5]
Lounge penumpang Red Carpet Club[6]
Aliansi Star Alliance[7]
Anak perusahaan
Ukuran armada 359 (50 pesanan dan 100 opsi)
Kutha tujuan 216
Perusahaan induk United Continental Holdings, Inc.
Kantor pusat Chicago, Illinois, AS
Wong wigati
Situs web www.united.com

United Airlines, anak perusahaan utama saka United Continental Holdings, ya iku maskapé pamaburan utama ing Amérika Sarékat. Maskapé iki kantore ing pusat ing Chicago, Illinois lan operasiné dilakokaké saka pusat operasi ing Elk Grove, cepak karo Papan Anggegana Internasional O'Hare, Chicago kang arupa gayutan maskapé iki karo lalu lintas gedhé dhéwé, kanti 650 keberangkatan perhari. Mulai awal taun 2007, United Airlines bakal mindahaké kantor pusaté marang pusat kutha Chicago.

Nalika 31 Juli 2006, United arupa maskapé penerbangan palinh gedhé kapindho ing dunya sajrone kriteria olehe-penumpang-kilomèter (ing buri American Airlines), gedhé dhéwé katelu sajrone kriteria olehe operasi total (ing buri Air France-KLM, American Airlines), lan lan ing buri kapapat sajrone kriteria jumlah penumpang kang diangkud (ing burine American Airlines, Delta Air Lines lan Southwest Airlines). United duwé sakiwa-tengené 56.000 punggawa lan ngoperasikake sakiwa-tengené 460 pesawat.

Nalika 1 Fèbruari 2006, United kasil metu saka perlindungan tumprap kebangkrutan Chapter 11 kang dialami awit 9 Dhésèmber 2002, dadi kasus kebangkrutan maskapé gedhé dhéwé lan paling suwi sjrone sajarah.

Sajarah[besut | besut sumber]

Gambar:United Airlines.svg
Logo lama United Airlines.

UAL didhaku minangka maskapé penerbangan tuwa dhéwé ing Amérika Sarékat saka awit ngadegé layanan pos udara Varney Airlines déning Walter Varney. Pilot utama Varney, Leon D. "Lee" Cuddeback, maburaké penerbangan kontrak pos udara kanti pesawat Swallow biplane saka kantor pusat Varney ing Boise, Idaho marang hub pos sepor ing Pasco, Washington nalika 6 April, 1926 lan balik ésuké kanti 200 pound surat. Tanggal 6 April iki dianggep sajeroning sajarah perusahaan United Airlines minangka dina ulang tahuné lan tanggal ing ngendi salah sijiné pelayanan udara wiwit beroperasi kanti rute lan jadwal kang tetep ing Amérika Sarékat. Hangar original Varney Airlines ing taun 1925 dadi salah siji péranganing yasan terminal Boise Airport nganti taun 2003, nalika struktur mau diganti. Nalika taun 1930-an, sawisé nyadari yèn pesawat wektu iku wis bisa ngangkud penumpang, United wiwit pelayanan penumpang lan ngerjakake perawat kang jenenge Ellen Church kanggo mbantu penumpang sakwene penerbangan. United ngkelaim Church arupA pramugari pertama ING maskapé penerbangan. Saliyané iku maskapé iki ya iku siji-sijiné operator pesawat Boeing 247. Iki disebapaké amarga maskapé iki pernah diduwèni déning Boeing, sadurungé dipisahaké amarga Skandal Pos Udara nalika taun 1930. Nanging, kontrak eksklusif United lan Boeing tetep ana nganti taun 1940.

Pasca deregulasi taun 1978, United wiwit nganakake penerbangan internasional nalika taun 1983 saka Portland lan Seattle marang Tokyo, Jepang, sawisé ngupadaya ngentokake konsesi penerbangan internasional awit taun 1960-an, sanajan ditolak. Maskapé iki terus ngembangaké rute internasionale, mliginé kanti tuku slot ndarat ing Papan Anggegana London Heathrow saka Pan Am, kang ngalami kangelan ékonomi lan bangkrut taun 1991. Tahun 1997, United, bebarengan Air Canada, Lufthansa, Scandhinavian Airlines, lan Thai Airways International yasa Star Alliance, aliansi maskapé penerbangan global pertama lan gedhé dhéwé ing dunya. Maskapé iki nyatakake merger kanti Continental Airlines taun 2010 kapungkur lan bakal nggabungake livery Continental (lambang globe lan livery) kanti tulisan "UNITED" (kanthi otomatis bakal mensiunake merek Continental)

Armada[besut | besut sumber]

Armada United Airlines
Pesawat Dalam pelayanan Urutan Opsi Penumpang Catatan
F C Y+ Y Total
Airbus A319-100 55 8 40 72 120
Airbus A320-200 97 12 36 90 138
42 144
Airbus A350-900 25 50 TBA To be delivered between 2016 and 2019; Replacing Boeing 747s
Boeing 737-500 25 8 106 114 Retired in 2009 but returned to service following merger with Continental; all have winglets. Retirement: 14 in 2012
Boeing 737-700 36 46 12 112 124 Acquired in merger with Continental; Orders can be, and are being, converted to other 737 models
Boeing 737-800 130 2 14
16
16


48
141
144
90
155
160
154
Acquired in merger with Continental
Boeing 737-900 12 20
20

51
153
96
173
167
Acquired in merger with Continental
Boeing 737-900ER 35 17 20
20

51
153
96
173
167
Acquired in merger with Continental; 19 deliveries expected in 2012
Boeing 747–400 24 12 52 70 240 374 To receive wireless streaming video
To be replaced by Airbus A350s
Boeing 757-200 13[9] 12 26 72 110 All to receive winglets
41 acquired in merger with Continental
CO frames have been retrofitted with E+, now 16/45/108
All aircraft refitted with Economy Plus[10]
121 24 50 108 182
44 118 186
16 45 108 169
Boeing 757-300 21 24 192 216 Largest operator of the Boeing 757-300. Acquired in merger with Continental
Boeing 767-200ER 8 25 149 174 Retired in 2005 but returned to service following merger with Continental. All feature Boeing's signature 777-style interior.

To be replaced by 787

Boeing 767-300ER 35 6 26 71 80 183 14 domestic/Hawaii 767s to be retrofitted with lie flat seats
All to receive winglets starting in early 2012
Exit from service: 2016–2019; to be replaced by Boeing 787-8
34 64 146 244
Boeing 767-400ER 16 35
39
20

70
200
133
236
235
242
256
Acquired in merger with Continental. 3 aircraft refitted with "Economy Plus" seating.[11]
Boeing 777–200 19 36 89 223 348
12 49 77 114 252
8 40 107 269
Boeing 777-200ER 55 10 45 84 114 253 22 acquired in merger with Continental, 2 of which were leased from ILFC
12 49 77 252
8 40 107 269
50 226 276
Boeing 787-8 36 50 36
38
63
0
120
192
219[12]
228
Entry into service: 2012–2019
Replacing 767-200ER and −300ER[13][14][15]
Boeing 787-9 14
TBA
Entry into service: 2013 (projected)
Total 702 140 100

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ a b "Era 1: 1910–1925". united.com. United Airlines, Inc. 2007. Diarsip saka sing asli ing May 10, 2008. Dijupuk January 13, 2011. ...Walter T Varney, who launched air mail service over a desolate stretch of terrain between Pasco, Wash., and Elko, Nev., on April 6, 1926. 
  2. ^ Fredericks, Darold (November 29, 2010). "Walter Varney Airfield and United Airlines". smdailyjournal.com. San Mateo Daily Journal. Diarsip saka sing asli ing January 3, 2011. Dijupuk January 13, 2011. He later based his business, Varney Air Lines, in Boise, Idaho. 
  3. ^ "Era 2: 1926–1933". united.com. United Airlines, Inc. 2007. Diarsip saka sing asli ing May 10, 2008. Dijupuk January 13, 2011. Pilot Leon Cuddeback's historic flight for Walter T. Varney's airline on April 6, 1926, was only the start 
  4. ^ PBS – Chasing the Sun – Boeing
  5. ^ "Mileage Plus Rules". united.com. United Airlines, Inc. 2011. Diarsip saka sing asli ing January 13, 2011. Dijupuk January 13, 2011. Mileage can be accrued only for flights, hotèl stays, car rentals or transactions actually taken or performed by the member after the member's official enrollment date... 
  6. ^ "Red Carpet Club membership details". united.com. United Airlines, Inc. 2011. Diarsip saka sing asli ing January 13, 2011. Dijupuk January 13, 2011. Discover why our most frequent travelers choose United Red Carpet Club as their oasis. 
  7. ^ "Star Alliance". united.com. United Airlines, Inc. 2011. Diarsip saka sing asli ing January 13, 2011. Dijupuk January 13, 2011. The Star Alliance was established in 1997 as the first truly global airline alliance... 
  8. ^ "2009 Form 10-K Subdocument 8 – EX-21 – List of UAL Corporation and United Air Lines, Inc. subsidiaries". ir.united.com. UAL Corporation. February 26, 2010. Diarsip saka sing asli ing January 13, 2011. Dijupuk January 13, 2011. UAL Corporation and United Air Lines, Inc. Subsidiaries... 
  9. ^ Carey, Susan (2011-08-21). "United Continental to Spend $550 Million on Enhancements". WSJ. Dijupuk today.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  10. ^ "United Airlines Completes Economy Plus Rollout on International 757-200 Flights". Finance.yahoo.com. 2012-01-30. (Kaunduh 12/1/13)
  11. ^ "United Launches Economy Plus on First Continental Aircraft – CHICAGO, Nov. 17, 2011 /PRNewswire/". Illinois: Prnewswire.com. (Kaunduh 12/1/13)
  12. ^ "Flightglobal". Flightglobal. 2011-08-17. (Kaunduh 12/1/13)
  13. ^ "UAL Corporation – Investor Relations – News". Ir.united.com. December 8, 2009. (Kaunduh 12/1/13)
  14. ^ "United Air Splits 50-Jet Order Between Boeing, Airbus (Update3)". Bloomberg. December 8, 2009. Dijupuk May 3, 2010. 
  15. ^ "United Airlines Orders Boeing 787 Dreamliner and Airbus A350 – ABC News". Abcnews.go.com. (Kaunduh 12/1/13)


Anggota Star Alliance
Air Canada | Air New Zealand | ANA | Asiana Airlines | Austrian Airlines
bmi | LOT Polish Airlines | Lufthansa | SAS | Singapore Airlines
Spanair | TAP Portugal | Thai Airways | United Airlines | US Airways | Varig

Anggota regional: Adria Airways | Blue1 | Croatia Airlines
Anggota mangsa ngarep: South African Airways | Swiss


Cithakan:US-airline-stub