Austrian Airlines

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Austrian Airlines.jpg
Ostenrikn Airlines AG
Barkas:Logo Ostenrikn lowres.jpg
IATA ICAO Kode panggil
OS AUA AUSTRIAN
Didegaké 1957
Hub Papan Anggegana Internasional Wina
Program frequent flyer Miles & More
Lounge penumpang Senator Lounge, Business Class Lounge
Aliansi Star Alliance
Anak perusahaan Lauda Air
Tyrolean Airways
Ukuran armada 42 (tidak kalebu anak perusahaan)
Kutha tujuan 117 (tidak kalebu anak perusahaan)
Perusahaan induk Deutsche Lufthansa AG
Kantor pusat Papan Anggegana Wina
Schwechat, Ostenrik
Jurisdiction : Vienna[1]
Wong wigati Peter Malanik (CEO)
Situs web aua.com
Kantor Pusat Ostenrikn Airlines di Office Park 2 ing Schwechat

Ostenrikn Airlines yaiku maskapé penerbangan utama Ostenrik kang kantor punjeré ing Office Park 2 ing aréa duwéné Papan Anggegana Internasional Wina ing Schwechat, Wien-Umgebung lan dadi anak perusahaan saka Deutsche Lufthansa AG.[2][3][4] Bebarengan karo anak perusahaan regional Tyrolean Airways (Ostenrikn Arrows) lan maskapé charter Lauda Air, maskapé ii ngoperasikaké penerbangan kanti jadwal tumuju punjul 130 destinasi. Hub utama maskapé iki yaiku Papan Anggegana Internasional Wina, dengan kutha fokus di Papan Anggegana Innsbruck.[5] Maskapé iki wujud anggota saka Star Alliance.

Sajarah[besut | besut sumber]

Maskapé iki diyasa nalika 30 September 1957, lan nglakokaké penerbangan perdana nalika 31 Maret 1958 nalika salah sijiné Vickers Viscount 779 lepas landas saka Wina tumuju London, Inggris nglewati Zurich. Ostenrikn Airlines dibéntuk saki merger antarané Air Ostenrik lan Ostenrikn Airways. Maskapé iki ngluncuraké pelayanan penerbangan domestik nalika 1 Mèi 1963. Layanan penerbangan trans-atlantik saka maskapé iki dimulai nalika 1 April 1969 kanti rute Wina tumuju Brussels lan New York lan bekerja sama karo Sabena.

Ostenrikn dadi anggota saka Star Alliance nalika 2000. Tahun mau, Ostenrikn tuku Lauda Air, salah sijiné maskapé kang duwnéi operasi penerbangan jarak adoh, lan tuku Rheintalflug nalika 15 Fèbruari 2001. Jenengé dicendakaké dadi Ostenrikn nalika September 2003 nlika meskapai iki nglakokaké rebranding marang telu maskapé nagara.[5] nalika 1 Oktober 2004 Departemen Operasi Penerbangan saka Ostenrikn lan Lauda Air digabungake sajrone sak organisasi, gawé Lauda Air dadi salah sijiné merek mirunggan kanggo penerbangan charter. Maskapé iki duwé 8,468 punggawa[5].

Nalika November 2008 Ostenrikn Airlines lan Lufthansa mbiwara yèn Lufthansa péngin arep mengakuisisi saham ÖIAG lan 2% saham turahane dicekel déning Ostenrikn Airlines, mènèhi Lufthansa salah sijiné kontrol perusahaan ing Ostenrikn Airlines.[6][7] Kanti persetujuan saka Komisi Éropa, Lufthansa tuku Ostenrikn Airlines nalika September 2009.[8]

Awit 4 Fèbruari 2010 saham Ostenrikn Airlines AG diblokir ing Bursa Saham Wina.[9]

Desain Korporat[besut | besut sumber]

Warna corak saka Ostenrikn Airlines mesti dipertahanaké ing abang-putih-abang. Warna pesawat nalika taun 1950 nganti dékade 80an yaiku abang ing pérangan ngisor pesawat, pérangan dhuwur pesawat kanti warna putih ana panah Ostenrikn Airlines kanti tulisan "Ostenrikn Airlines" (nganti 1972, 1995–2003) utawa "Ostenrikn" (1972–1995, saka 2003 nganti saiki).

Panah kas Ostenrikn Airlines ("Ostenrikn Chevron") duwé 3 versi. 1960 isih deleng pérangan gagang panah ing konsèp pesawat, lan éntuk wujud kang kaloka nalika taun 1972. Kanti rebranding kang dilakokanké nalika taun 1995, "Chevron" dipapanaké ing pérangan tengah buntut abang-putih-abng. Nanging kanti désain korporat anyar awit 2003, wujud "Chevron" ngalami "renaissance": wujud kuna digunakaké manèh, nanging kanti pola kang luwih modhèren lan ana tambahan ayang-ayang ing ngisor logo.

Akeh corak warna lan logo mirunggan digunakaké suwéné sak dékade. Awit gabung karo Star Alliance, pira-pira pesawat wis siyap kanggo dilapisi kanti motif Star Alliance ing duwuré. Kanggo taun Mozart 2006, salah sijiné Airbus A320 dilapisi kanti corak Mozart-Design, uga salah sijné Airbus A340-300 dilapisi kanti corak kanggo ngenalaké Vienna Philharmonic orchestra lan salah sijiné Boeing 737-600 dilapisi kanti corak gletser kanggo mromosikake Tyrol. saiki telu désain wis digunakaké sajrone pesawat jumbuh karo Euro 2008, lan salah sijiné Airbus A320 sajrone corak kuna kanggo mengeti 50 taun pangadegan perusahaan.

Perjanjèn Codeshare[besut | besut sumber]

Ostenrikn Airlines duwé perjanjen codeshare karo maskapé kaya ing ngisor iki, * nandhakaké anggota Star Alliance:

Keamanan Khusus[besut | besut sumber]

Pengawasan kanti senjata tumrap penerbangan Ostenrikn déning EKO Cobra dilakokake awit1981. Ing saben penerbangan ana sithike 2 punggawa kang menyamar ing pesawat.

Armada[besut | besut sumber]

Ostenrikn Airline Boeing 737-800.

Armada Ostenrikn Airlines kasusun saka pesawat ing ngisor iki (27 Dhésèmber 2009):[11]

Armada Ostenrikn Airlines
Pesawat Total penumpang
(Bisnis/Ékonomi)
Catatan
Airbus A319-114 7 132 (0/132)
Airbus A320-214 8 159 (0/159)
Airbus A321-111 3 193 (0/193)
Airbus A321-211 3 193 (0/193)
Boeing 737-600 2 111 (0/111)
Boeing 737-700 2 132 (0/132)
Boeing 737-800 7 184 (0/184) 1 di Lauda Air c/s
6 di Ostenrikn Airlines c/s
Boeing 767-300ER 6 225 (36/189)
230 (30/200)
240 (30/210)
Boeing 777-200ER 4 307 (49/258)
309 (49/260)
Total 42
*Note: Bisnis lan ékonomi ing pesawat A319, A320, A321 bisa berubah jumbuh karo panjaluk [12]

Sajarah Armada[besut | besut sumber]

Wis suwi, Ostenrikn Airlines ngoperasikake jinis pesawat kaya mengkene:[13]

Armad Ostenrikn Airlines Sebelumnya
Pesawat Dikenalkan Pensiun
Airbus A310 1988 2004
Airbus A319 2004
Airbus A320 1998
Airbus A321 1995
Airbus A330-200 1998 2007
Airbus A340-200 1995 2007
Airbus A340-300 1997 2007
Boeing 737-600 2008
Boeing 737-700 2008
Boeing 767-300 2005
Boeing 777-200 2005
Fokker 50 1988 1996
Fokker 70 1995 2007
McDonnell Douglas MD-80
(all variants)
1980 2006

Gambar Armada Ostenrikn Airlines[besut | besut sumber]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. "Firmensitz von Ostenrikn Airlines ist korrekt" APA-OTS, Retrieved on 25 September 2009
  2. "Contact." Ostenrikn Airlines Group. Retrieved on 8 July 2010.
  3. "Offices in Austria" Ostenrikn Airlines, Retrieved on 26 May 2009
  4. "Information about the city plan" City of Schwechat, Retrieved on 5 September 2009
  5. a b c "Directory: World Airlines". Flight International. 27 March 2007. p. 81.
  6. Lufthansa kauft Austrian Airlines Welt Online, 13 November 2008
  7. Austrian Airlines soll an Lufthansa verkauft werden tagesschau.de, 13 November 2008
  8. Green Light for Merger of Austrian Airlines and Lufthansa Breaking Travel News, 28 August 2009
  9. BRIEF-Austrian Airlines shares suspended - Vienna bourse AFX News, 4 February 2010
  10. [1]
  11. Austrian Airlines fleet list at ch-aviation.ch. Retrieved 2009-12-27.
  12. Austrian Airlines Fleet configurations
  13. Austrian Airlines historic fleet list at airfleets.net. Retrieved 2010-05-29.

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Anggota Star Alliance
Air Canada | Air New Zealand | ANA | Asiana Airlines | Austrian Airlines
bmi | LOT Polish Airlines | Lufthansa | SAS | Singapore Airlines
Spanair | TAP Portugal | Thai Airways | United Airlines | US Airways | Varig

Anggota regional: Adria Airways | Blue1 | Croatia Airlines
Anggota mangsa ngarep: South African Airways | Swiss


Cithakan:Airline-stub