Austrian Airlines

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Austrian Airlines.jpg
Austrian Airlines AG
200px
IATA ICAO Kode panggil
OS AUA AUSTRIAN
Didegaké 1957
Hub Papan Anggegana Internasional Wina
Program frequent flyer Miles & More
Lounge penumpang Senator Lounge, Business Class Lounge
Aliansi Star Alliance
Anak perusahaan Lauda Air
Tyrolean Airways
Ukuran armada 42 (tidak termasuk anak perusahaan)
Kutha tujuan 117 (tidak termasuk anak perusahaan)
Perusahaan induk Deutsche Lufthansa AG
Kantor pusat Papan Anggegana Wina
Schwechat, Austria
Jurisdiction : Vienna[1]
Wong wigati Peter Malanik (CEO)
Situs web aua.com
Kantor Pusat Austrian Airlines di Office Park 2 ing Schwechat

Austrian Airlines ya iku maskapé penerbangan utama Austria kang kantor pusaté ing Office Park 2 ing aréa duwéné Papan Anggegana Internasional Wina ing Schwechat, Wien-Umgebung lan dadi anak perusahaan saka Deutsche Lufthansa AG.[2][3][4] Bebarengan karo anak perusahaan regional Tyrolean Airways (Austrian Arrows) lan maskapé charter Lauda Air, maskapé ii ngoperasikaké penerbangan kanti jadwal tumuju luwih saka 130 destinasi. Hub utama maskapé iki ya iku Papan Anggegana Internasional Wina, dengan kota fokus di Papan Anggegana Innsbruck.[5] Maskapé iki arupa anggota saka Star Alliance.

Sejarah[besut | besut sumber]

Maskapé iki didegaké nalika 30 September 1957, lan nglakokake penerbangan perdana nalika 31 Maret 1958 nalika salah sijiné Vickers Viscount 779 lepas landas saka Wina tumuju London, Inggris nglewati Zurich. Austrian Airlines dibentuk saki merger antarane Air Austria lan Austrian Airways. Maskapé iki ngluncuraké pelayanan penerbangan domestik nalika 1 Mei 1963. Layanan penerbangan trans-atlantik saka maskapé iki dimulai nalika 1 April 1969 kanti rute Wina tumuju Brussels lan New York lan bekerja sama karo Sabena.

Austrian dadi anggota saka Star Alliance nalika 2000. Tahun kasebut, Austrian tuku Lauda Air, salah sijiné maskapé kang duwnéi operasi penerbangan jarak adoh, lan tuku Rheintalflug nalika 15 Februari 2001. Jenengé dicendakaké dadi Austrian nalika September 2003 nlika meskapai iki nglakokake rebranding marang telu maskapé nagara.[5] nalika 1 Oktober 2004 Departemen Operasi Penerbangan saka Austrian lan Lauda Air digabungake sajrone sak organisasi, gawé Lauda Air dadi salah sijine merek khusus kanggo penerbangan charter. Maskapé iki duwéni 8,468 pegawai[5].

Nalika November 2008 Austrian Airlines lan Lufthansa ngumumaké yèn Lufthansa kepingin arep mengakuisisi saham ÖIAG lan 2% saham turahane dicekel déning Austrian Airlines, mènèhi Lufthansa salah sijiné kontrol perusahaan ing Austrian Airlines.[6][7] Kanti persetujuan saka Komisi Éropah, Lufthansa tuku Austrian Airlines nalika September 2009.[8]

Awit 4 Februari 2010 saham Austrian Airlines AG diblokir ing Bursa Saham Wina.[9]

Desain Korporat[besut | besut sumber]

Warna corak saka Austrian Airlines mesti dipertahanaké ing abang-putih-abang. Warna pesawat nalika tahun 1950 nganti dékade 80an ya iku abang ing bagian ngisor pesawat, bagian duwur pesawat kanti warna putih ana panah Austrian Airlines kanti tulisan "Austrian Airlines" (nganti 1972, 1995–2003) utawa "Austrian" (1972–1995, saka 2003 nganti saiki).

Panah khas Austrian Airlines ("Austrian Chevron") duwéni 3 versi. 1960 isih deleng bagian gagang panah ing konsep pesawat, lan entuk bentuk kang dikenal nalika tahun 1972. Kanti rebranding kang dilakokanké nalika tahun 1995, "Chevron" dipapanaké ing bagian tengah buntut abang-putih-abng. Nanging kanti désain korporat anyar awit 2003, bentuk "Chevron" ngalami "renaissance": bentuk kuna digunakaké manèh, nanging kanti pola kang luwih modern lan ana tambahan ayang-ayang ing ngisor logo.

Akeh corak warna lan logo khusus digunakaké sakwéné sak dékade. Awit gabung karo Star Alliance, pira-pira pesawat wis siap kanggo dilapisi kanti motif Star Alliance ing duwuré. Kanggo tahun Mozart 2006, salah sijine Airbus A320 dilapisi kanti corak Mozart-Design, uga salah sijné Airbus A340-300 dilapisi kanti corak kanggo ngenalaké Vienna Philharmonic orchestra lan salah sijine Boeing 737-600 dilapisi kanti corak gletser kanggo mromosikake Tyrol. saiki telu désain wis digunakake sajrone pesawat jumbuh karo Euro 2008, lan salah sijine Airbus A320 sajrone corak kuna digunakake kanggo mengeti 50 tahun pangadegan perusahaan.

Perjanjèn Codeshare[besut | besut sumber]

Austrian Airlines duwéni perjanjen codeshare karo maskapé kaya ing ngisor iki, * nandakake anggota Star Alliance:

Keamanan Khusus[besut | besut sumber]

Pengawasan kanti senjata tumprap penerbangan Austrian déning EKO Cobra dilakokake awit1981. Ing saben penerbangan ana sithike 2 petugas kang menyamar ing pesawat.

Armada[besut | besut sumber]

Austrian Airline Boeing 737-800.

Armada Austrian Airlines kasusun saka pesawat ing ngisor iki (27 Desember 2009):[11]

Armada Austrian Airlines
Pesawat Total penumpang
(Bisnis/Ekonomi)
Catatan
Airbus A319-114 7 132 (0/132)
Airbus A320-214 8 159 (0/159)
Airbus A321-111 3 193 (0/193)
Airbus A321-211 3 193 (0/193)
Boeing 737-600 2 111 (0/111)
Boeing 737-700 2 132 (0/132)
Boeing 737-800 7 184 (0/184) 1 di Lauda Air c/s
6 di Austrian Airlines c/s
Boeing 767-300ER 6 225 (36/189)
230 (30/200)
240 (30/210)
Boeing 777-200ER 4 307 (49/258)
309 (49/260)
Total 42

*Note: Bisnis lan ékonomi ing pesawat A319, A320, A321 isa berubah jumbuh karo panjalukan [12]

Sejarah Armada[besut | besut sumber]

Wis suwi, Austrian Airlines ngoperasikake jinis pesawat kaya mengkene:[13]

Armad Austrian Airlines Sebelumnya
Pesawat Dikenalkan Pensiun
Airbus A310 1988 2004
Airbus A319 2004
Airbus A320 1998
Airbus A321 1995
Airbus A330-200 1998 2007
Airbus A340-200 1995 2007
Airbus A340-300 1997 2007
Boeing 737-600 2008
Boeing 737-700 2008
Boeing 767-300 2005
Boeing 777-200 2005
Fokker 50 1988 1996
Fokker 70 1995 2007
McDonnell Douglas MD-80
(all variants)
1980 2006

Gambar Armada Austrian Airlines[besut | besut sumber]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ "Firmensitz von Austrian Airlines ist korrekt" APA-OTS, Retrieved on 25 September 2009
  2. ^ "Contact." Austrian Airlines Group. Retrieved on 8 July 2010.
  3. ^ "Offices in Austria" Austrian Airlines, Retrieved on 26 May 2009
  4. ^ "Information about the city plan" City of Schwechat, Retrieved on 5 September 2009
  5. ^ a b c "Directory: World Airlines". Flight International. 27 March 2007. p. 81. 
  6. ^ Lufthansa kauft Austrian Airlines Welt Online, 13 November 2008
  7. ^ Austrian Airlines soll an Lufthansa verkauft werden tagesschau.de, 13 November 2008
  8. ^ Green Light for Merger of Austrian Airlines and Lufthansa Breaking Travel News, 28 August 2009
  9. ^ BRIEF-Austrian Airlines shares suspended - Vienna bourse AFX News, 4 February 2010
  10. ^ [1]
  11. ^ Austrian Airlines fleet list at ch-aviation.ch. Retrieved 2009-12-27.
  12. ^ Austrian Airlines Fleet configurations
  13. ^ Austrian Airlines historic fleet list at airfleets.net. Retrieved 2010-05-29.

Pranala Luar[besut | besut sumber]


Anggota Star Alliance
Air Canada | Air New Zealand | ANA | Asiana Airlines | Austrian Airlines
bmi | LOT Polish Airlines | Lufthansa | SAS | Singapore Airlines
Spanair | TAP Portugal | Thai Airways | United Airlines | US Airways | Varig

Anggota regional: Adria Airways | Blue1 | Croatia Airlines
Anggota mangsa ngarep: South African Airways | Swiss

Cithakan:Airline-stub